INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Xavi: "Viteza creierului e mai importantă decît cea a picioarelor"

Xavi este un produs sută la sută al Barcelonei
Xavi este un produs sută la sută al Barcelonei

Articol de GSP - Publicat marti, 03 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2012 16:45

Se apropie de 32 de ani, dar nu se vede. Dimpotrivă, joacă tot mai bine. FC Barcelona şi Spania sînt dependente de el, de pasele lui, de viziunea lui. El e Xavi, ale cărui idei fotbalistice, descoperite în timp, şi le-a dezvăluit singur într-un interviu acordat, culmea, la Madrid, cotidianului algerian ”Le Buteur”.

”Talentul este vital pentru fotbal, mult mai important decît fizicul”, a declarat mijlocaşul de doar 1,70 metri, precizînd: ”În sezonul 2002-2003 mi se spunea că nu pot evolua la mijloc deoarece în acest compartiment trebuie jucători puternici pentru a cîştiga. N-am acceptat situaţia şi, cu timpul, am demonstrat că respectiva teorie nu se susţine. Calitatea tehnică face diferenţa”. Nici înaintarea în vîrstă nu-l îngrijorează. ”Supravieţuirea mea pe teren e strict legată de înţelegerea jocului înainte de a primi mingea, pentru a şti apoi ce să fac repede cu ea”, a explicat Xavi. Pentru el, viteza creierului este mult mai importantă decît cea a picioarelor”.

Este conştient, totodată, că ”îmi va fi tot mai greu să-mi păstrez postul pentru multă vreme”. Dar, ”lupt să mă menţin în formă, nu mă dau bătut. Voi face tot ce este posibil pentru asta ca să-mi închei cariera la Barcelona oferind un nivel ridicat. Dacă văd în cineva calităţi care să-l îndreptăţească să mă înlocuiască, îl voi ajuta necondiţionat, fără să stau pe gînduri”.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
xstream
xstream  •  03 Ianuarie 2012, 21:18
Postat de imperator pe 03 Ianuarie 2012, 17:05

Corect , foarte bine spus !

opa ti au scos ban ul ?:))

omgwtfbbq
omgwtfbbq  •  03 Ianuarie 2012, 21:00

de aia dodel nu o sa ajunga niciodata, dar niciodata la o echipa mare

omgwtfbbq
omgwtfbbq  •  03 Ianuarie 2012, 21:00

de aia dodel nu o sa ajunga niciodata, dar niciodata la o echipa mare

Vezi toate comentariile (8)
Comentează