INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

ZZ Top » Zidane e antrenorul lui Real cu cel mai bun procent de victorii în LaLiga și e peste Pep și Mou!

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2016 00:00

Pe 4 ianuarie, când Zidane a fost ales de președintele Perez în locul lui Rafa Benitez, demis după o jumătate de an catastrofală, puțini credeau în francezul promovat de la Castilla.

Majoritatea se așteptau să-l vadă plecând la final de stagiune. Învins, frustrat, decepționat. A fost exact invers. Pe 28 mai, Zinedine era cel mai fericit. La debut, după doar cinci luni ca antrenor în fotbalul pro, a cucerit Champions League. Iar acum atacă titlul. Cu 6 zile înainte de Clasico, e lider detașat și bate record după record.

"Vreau trofee la Madrid!"

ZZ, 44 de ani, e tehnicianul madrilen cu cel mai bun procent de victorii în campionat (81,8%) și e primul antrenor din istoria LaLiga care câștigă 86 de puncte în primele sale 33 de etape:

  1. Z. Zidane Real 86p (27-5-1)
  2. M. Munoz Real 84p (27-3-3)
  3. P. Guardiola Barca 82p (26-4-3)
  4. J. Mourinho Real 80p (25-5-3)

Totuși, după 2-1 cu Sporting Gijon pe Bernabeu, Zidane spune: "Suntem primii, e foarte bine, dar contează ce faci la sfârșitul sezonului. Îmi aduc aminte atât de clar ce mi s-a întâmplat ca jucător. La un moment dat, eram primul în toate competițiile, însă n-am câștigat nimic. Acum, la Real, vreau trofee!".

"Am spus mereu că antrenez cea mai bună echipă din lume și vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru tot"
Zinedine Zidane, antrenor Real

31 de meciurila rând fără eșec are Zidane la Real, egalând performanța lui Ancelotti; e la 3 partide de recordul lui Beenhakker (34, tot la Madrid, în sezonul 1988-89)

36 de victorii(76,6%) a adunat Zidane la Real în 47 de meciuri jucate în toate competițiile (9 egaluri, două eșecuri, golaveraj 132-41)

Ronaldo, ploaie de goluri în echipament ecologic transparent
Sâmbătă, cu încă o "dublă", Cristiano Ronaldo a ajuns la 500 de goluri oficiale în toată cariera la echipele de club, dintre care 377 la Madrid (363 de meciuri). Dar lusitanul nu s-a simțit prea bine în echipament ecologic fabricat de Adidas pentru această partidă din deșeuri de plastic recuperate din Oceanul Indian. Pe o ploaie torențială, materialul s-a lipit de piele și a devenit transparent (foto). Nici sponsorul Fly Emirates nu a fost bucuros: numele său de pe tricouri a fost invizibil.

Și-a luat pulsul ca Suker, dar a ratat

Croatul Duje Čop (foto stânga), atacantul lui Gijon, ar fi putut egala pe "Bernabeu" în minutul 78. La 2-1 pentru Real, jucătorul și-a luat pulsul înainte de a executa penaltyul, imitându-l pe compatriotul său Davor Šuker (dreapta), care a făcut același gest pe 30 iunie 1998, la Mondialul din Franța. Dar golgeterul croat al anilor '90 a transformat acea lovitură de pedeapsă, la 1-0 în fața României, în "optimile" CM. Sâmbătă, Čop a șutat peste poartă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează