INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - CROAȚIA 3-0

corespondență din qatar Cronica lui Ovidiu Ioanițoaia, care a urmărit de pe stadion meciul Argentina - Croația 3-0: Mai aproape de vis

Cronica lui Ovidiu Ioanițoaia, care a urmărit de pe stadion meciul Argentina - Croația 3-0: Mai aproape de vis +14   FOTO
Cronica lui Ovidiu Ioanițoaia, care a urmărit de pe stadion meciul Argentina - Croația 3-0: Mai aproape de vis

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2022 23:06 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 23:23

Argentina - Croația 3-0. Cu un gol și un assist, Messi a dat recital la Lusail și duce selecționata albiceleste în marea finală, revanșându-se pentru CM 2018. Álvarez a completat cu o ”dublă”.

Ce meciuri au mai rămas de jucat: 

Argentina ori Croația, aceasta-i întrebarea pe care și-o puneau miile de suporteri care s-au înghesuit către stadionul Lusail. Traficul spre locul de întâlnire era haotic, părea că toată poliția din Qatar este mobilizată și chiar e ciudat să vezi agenți călărind cămile! Sud-americanii sunt majoritari, 600 doar ziariștii albicelesti prezenți la meci, și am văzut căutători de bilete de ultimă oră. 

Se cer și 1.800 de dolari pentru un tichet care costă 350-400. S-a triplat și prețul la tricourile cu Messi, aflate la mare căutare. Nu mai găsești sub 60 de dolari o bucată! Se folosește și o minge nouă. În locul lui Al Rihla, în traducere Călătoria, care a "durat" doar până-n semifinale, se rostogolește Al Hilm (Visul). E visul către prețiosul trofeu.

Egalul lui Matthäus

Ultima oară când s-au întâlnit la Mondiale, "Vatreni" s-a impus în grupe la CM 2018 la scor de neprezentare. Din echipele de-atunci au rămas doar șapte titulari: Messi, Tagliafico și Otamendi, respectiv Modrici, Perišici, Brozovici și Lovren. Selecționerul Scaloni a revenit la sistemul cu patru fundași, l-a substituit obligat pe Acuña - suspendat -, și l-a titularizat pe Paredes la mijloc. 

Dincolo, Dalici a păstrat formula contra Braziliei. "Nu vom folosi nicio strategie pentru a-l bloca pe Messi", declara antrenorul croat. Leo, ce îl egalează pe Lothar Matthäus la numărul de meciuri de la Mondiale (25), este în dispoziție bună de joc, chiar dacă pare să-l jeneze puțin coapsa stângă. Enzo Fernández e primul care-l deranjează pe Livakovici, dar eroul croat reține în doi timpi. În iarbă duelul pare echilibrat, se simte miza și parcă fiecare așteaptă greșeala adversarului. Și croații o "comit" și se și vede pe tabelă.

+10 FOTO

Slalom ca "Diego"

Messi mai inventează o pasă pentru Álvarez, care scapă de Lovren și rămâne singur cu Livakovici. Îl driblează, dar portarul nu lasă să treacă decât mingea, nu și omul. Orsato dă avantaj și, cum balonul e respins din fața liniei, revine și arată punctul cu var. Messi nu iartă din penalty și devine cel mai bun marcator al "pumelor" la CM (11 reușite), întrecându-l pe Batistuta. Messi e formidabil și Julián Álvarez face faza meciului, amintind de slalomurile lui Maradona. 

Pleacă de la centrul terenului, are și șansă în duelurile cu Juranovici și Borna Sosa și îl bate pe Livakovici. 2-0 și stadionul e o mare albicelestă în furtună, iar Ronaldinho aplaudă cu foc în lojă. Vicecampionii mondiali sunt groggy, Juranovici e aproape de autogol, după o respingere a lui Livakovici la "capul" lui Mac Allister. E cea mai bună repriză a trupei lui Scaloni la acest turneu final. Se vede deja finala, dar mai este o repriză.

Ce assist, Messi!

Foarte greu să revii, pasele nu mai merg, se pierd multe mingi și tot Argentina e vioara întâi. Messi are șansa "dublei", dar Livakovici se opune la "scurt". "Puricele" și-a dat drumul la joc și îl întoarce pe toate fețele pe Gvardiol, după care îi pune mingea la 6 metri pe tavă lui Álvarez pentru 3-0. Splendidă fază. Argentina defilează, arena e la picioarele lui Leo, cântă și vibrează entuziasmant ca "Bombonera". Mac Allister ratează din poziție excelentă, la fel cum Lovren luftează la 2 metri de golul de consolare. Diferența a fost însă clară.

22 de ani și 316 zileavea Julián Álvarez când a punctat pentru 2-0, devenind cel mai tânăr argentinian cu gol în semifinalele CM. În 1930, Peucelle avea 21 de ani, Scopelli 22

Cronica lui Ovidiu Ioanițoaia, care a urmărit de pe stadion meciul Argentina - Croația 3-0: Mai aproape de vis
Ovidiu Ioanițoaia, directorul GSP, și Carlos Valderrama, fostul mare fotbalist columbian, în tribunele de pe Lusail, la Argentina - Croația 3-0
Devastatori! Cele mai tari statistici după ce Leo Messi și „Păianjenul” Alvarez au făcut ce au vrut cu Croația
ARGENTINA - CROAȚIA
Devastatori! Cele mai tari statistici după ce Leo Messi și „Păianjenul” Alvarez au făcut ce au vrut cu Croația
Legendarii Neville, Wright și Keane contestă penalty-ul primit de Argentina în semifinala cu Croația » Schimb tensionat de replici în direct la TV
Argentina - Croația
Legendarii Neville, Wright și Keane contestă penalty-ul primit de Argentina în semifinala cu Croația » Schimb tensionat de replici în direct la TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
valentindragobete
valentindragobete  •  14 Decembrie 2022, 09:37

Citindu-i "cronica" lu' domnul director general am avut, zic eu, o revelație: ziarul Sportul popular, varianta 1960-1970 sau când nu ști să te oprești pentru a evita penibilul ! Urăm cronicarului, că doar scrie cronici, nu-i așa, sănătate maximă !

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  14 Decembrie 2022, 06:53
Postat de ali.bec pe 13 Decembrie 2022, 23:28

“ Messi nu iartă din penalty și devine cel mai bun marcator al "pumelor" la CM” Bre, tov director, le cam știi pe toate, dar le știi pe dos. “Pumele” sunt cei de la rugby. Un sport pe care de altfel va place sa-l ignorați. Sau sa-l pomeniți doar când îl încurca pe Becali cu stadionul. Jos jobenul fata de Udrea, care-și știe de lungul nasului și-a relatat de pretul peștelui in piața in loc sa-ncurce borcanele la fotbal.

De unde sa stie tovarasul director?? El e in lumea lui….

socratead
socratead  •  14 Decembrie 2022, 06:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează