INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  ARGENTINA - FRANȚA

VIDEO Nu uită și nu iartă! Kylian Mbappe și-a pus în cap toată America de Sud: „Sunt avantajați!”

Kylian Mbappe a agitat apele în America de Sud / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Kylian Mbappe a agitat apele în America de Sud / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 decembrie 2022 10:59 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 13:56

Kylian Mbappe, starul naționalei Franței, a făcut o serie de afirmații controversate în primăvara acestui an, când spunea că naționale precum cele ale Argentinei sau Braziliei sunt avantajate datorită sistemului de calificări pentru Campionatul Mondial.

Declarațiile care au făcut valuri în urmă cu jumătate de an s-au viralizat din nou, chiar în preajma finalei pe care Franța o va disputa în compania Argentinei. Fanii „pumelor” și, în general, microbiștii din America de Sud nu l-au uitat pe Mbappe, pe care-l trag la răspundere pentru controversa iscată de francez.

Match Quiz finala CM: Argentina - Franța
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Argentina - Franța și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

„Echipele sud-americane sunt avantajate pentru că nu au același nivel de competiții ca cele europene.

Argentina și Brazilia nu joacă meciuri de un nivel înalt pentru a ajunge la Cupa Mondială. Fotbalul nu este la fel de avansat ca în Europa. Asta s-a văzut la ultimele Cupe Mondiale”, spunea Mbappe în luna mai, într-un interviu acordat unei televiziuni franceze. 

Primul care i-a răspuns lui Mbappe a fost Abreu

Declarațiile starului francez au stârnit controverse la momentul respectiv, iar unul dintre cei care i-a răspuns a fost Sebastian „Loco” Abreu, fostul fundaș al naționalei din Uruguay, semifinalist la Campionatul Mondial din 2010. „Europenii câștigă datorită numărului de europeni care merg la Cupa Mondială. Trebuie să vă uitați la grupele pe care le au pentru a se califica. Calitatea adversarilor...

Câte titluri are Franța și câte Cupe Europene? Uruguay are două Cupe Mondiale și cincisprezece Copa America. Mbappe nu a consultat Wikipedia. Doar pentru că joacă cu europeni nu înseamnă că acei europeni sunt de top”, a spus Abreu, citat de Marca.

12-9este raportul Campionatelor Mondiale câștigate de echipele din Europa vs. echipele din America de Sud

Este diferit, nu este ușor. Trebuie să călătorim 11 sau 12 ore pentru a juca în America de Sud. Trebuie să jucăm în locuri precum Bolivia, nu știu dacă Franța a jucat vreodată acolo. De asemenea, în Uruguay sau în Chile, locuri cu care nu ești obișnuit.

Cred că, dacă Brazilia și Argentina ar juca în Europa, s-ar califica din postura de câștigătoare de grupe.

- Fabinho, mijlocaș Brazilia & Liverpool

Citește și alte știri despre finala Argentina - Franța: 

Intră în istorie! Un om-cheie al finalei Argentina - Franța, gata să doboare un record colosal

La „cuțite” » Motivul pueril pentru care s-ar fi rupt relația Deschamps - Benzema. E gata să boicoteze finala!

Tremură Hexagonul » Alți doi titulari ai Franței au ratat antrenamentul de vineri. Se refac pentru finală?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
sextus
sextus  •  20 Decembrie 2022, 18:06

Este adevarat ca sunt mai multe echipe din Europa. Dar, in Europa sunt mult mai multe tari iar UK are 4 echipe separate, plus echipe de prin Asia... Apoi tarile din America de Sud au numai jucatori autohtoni, nu au emigranti si nici naturalizati... La calificari la World Cup in America de Sud nu exista echipe gen Malta, Liechtenstein, San Marino, Insulele Faroe, s.a. Meciurile sunt mai tari acolo iar pt Messi e mai greu sa dea gol Venezuelei decat Ronaldo cand joaca si da 7 goluri cu Andorra... Fiind atat de multe echipe in Europa e normal ca sa ai si echipe bune care nu se califica... Ca Romania de exemplu... :)

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  18 Decembrie 2022, 02:47
Postat de Desperad007 pe 17 Decembrie 2022, 17:05

Plus Columbia.

Peru e echipa de mondial??Cred ca nici Chile....Columbia cred ca da. Dar categoric Peru nu e echipa de mondial. .

Desperad007
Desperad007  •  17 Decembrie 2022, 17:05
Postat de Georgegeorge2022 pe 17 Decembrie 2022, 12:42

Mbappe are dreptate si Europa ar fi trebuit sa primeasca mai multe locuri pentru CM cu 48 echipe! Din Europa nu s-au calificat acum Italia, Norvegia, Austria, Suedia, Cehia si Ucraina, in timp ce din America de Sud nu s-au calificat doar Chile si Peru, dintre echipele care conteaza!

Plus Columbia.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează