INTERNATIONAL  »  CFR CLUJ - INTER MILANO  »  CFR CLUJ - INTER, JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1, DOLCESPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Clujenii se încurajează pentru returul de joi cu Inter: ”Sîntem capabili de minuni”

Maah ar putea reveni în banda dreaptă a liniei mediene, după ce la Milano a jucat atacant // Foto: Lorand Vakarcs
Maah ar putea reveni în banda dreaptă a liniei mediene, după ce la Milano a jucat atacant // Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 februarie 2013 22:43

Preşedintele Iuliu Mureşan crede că echipa poate înscrie 3 goluri unei formaţii italiene care a fost umilită în campionat de Fiorentina în weekendul trecut.

Înfrîngerea categorică a Interului la Florenţa (1-4) a reaprins speranţele clujenilor într-o răsturnare a rezultatului din tur şi o calificare istorică în optimile Europa League. Elevii lui Paulo Sergio au revenit aseară la Cluj după ce s-au pregătit la Milano în ultimele patru zile.

" Inter a arătat multe slăbiciuni pe care le putem specula şi noi. Totul e să reuşim să înscriem în prima repriză şi să nu primim gol. Agresivitatea şi presingul asupra careului advers ne-ar putea aduce o calificare istorică", au susţinut jucătorii clujeni.

Preşedintele Iuliu Mureşan a plusat la moralul echipei. "Sîntem capabili de orice, chiar să înscriem trei goluri în poarta lui Inter fără să primim vreunul. N-am jucat deloc rău la Milano, am avut o posesie prelungită, tot ce ne-a lipsit a fost golul şi o atenţie sporită în apărăre. Eu aş risca şi aş spune că ne putem califica şi chiar de la 0-2, pentru că s-a văzut că italienii nu sînt o trupă de speriat", a afirmat şeful feroviarilor.

Clujenii nu mizează pe faptul că antrenorul italienilor, Andrea Stramaccioni, ar putea menaja o parte din titulari cu CFR pentru derby-ul de duminică cu Milan.

"Ar fi un mare păcat să cădem în capcana unei încrederi exagerate dacă Interul va folosi mai multe rezerve. Cînd îţi permiţi să dai 15 milioane de euro pe un puşti de 18 ani cum e Kovacici, nu cred că putem vorbi de rezerve sau jucători din linia a doua fără valoare. Dimpotrivă, cu orice echipă va juca Inter la Cluj va trebui să avem o ambiţie suplimentară de a înscrie", a conchis Iuliu Mureşan.

ALTE ŞTIRI:

Kapetanos şi Godemeche, refăcuţi
Două veşti bune pentru Paulo Sergio înainte de returul de joc cu Inter. Kapetanos a reuşit să ducă complet ultimele două antrenamente din Italia şi nu mai simte deloc dureri la gleznă după ce a suferit o entorsă şi nu a putut fi în lot la meciul de la Milano. Şi starea francezului Godemeche s-a îmbunătăţit substanţial după ce s-a ales cu o contuzie puternică la coapsă. "Godemeche nu mai are probleme şi va fi apt pînă la ora partidei", a dat asigurări preşedintele Mureşan.

Regrete pentru Milito
Doctor de profesie, Iuliu Mureşan a deplîns şi el soarta lui Diego Milito, atacantul lui Inter care s-a accidentat după un banal duel cu Godemeche în turul de la Milano. "Sincer, îmi pare rău de Milito. E un jucător emblematic şi a avut un ghionion teribil să se accidenteze aşa dur. Sper să-şi revină cît mai repede şi să-şi continue cariera la Milano", a spus Mureşan. Golgeterul lui Inter a fost operat de dublă ruptură la ligamentele încrucişate anterior şi colateral extern, urmînd să lipsească între 6 şi 8 luni.

Stramaccioni: "E vina mea, am greşit"
Prezent ieri la Coverciano, unde a fost premiat pentru debutul său pe banca lui Inter în sezonul trecut, Andrea Stramaccioni şi-a pus cenuşă în cap după înfrîngerea de la Florenţa. "Acest Inter a fost prea urît să fie adevărat. Eu sînt cel care am greşit. Am jucat două meciuri cu aceiaşi jucători şi am plătit pentru asta. Probabil că nici nu mi-am imaginat ce implică asta. Jucătorii au ajuns cu un pas mai tîrziu la minge, mi-au părut extrem de obosiţi. Derby-ul se joacă după încă un meci în Europa şi trebuie să ţinem cont de asta. Mergem în România, apoi avem derby-ul, care e foarte important pentru clasament", a spus Stramaccioni.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
cfrclujole
cfrclujole  •  20 Februarie 2013, 19:15
Postat de bombon pe 20 Februarie 2013, 11:44

Pronostic: Cluj-Inter: 2-1

2-0 si ajungem la 11 m.

bombon
bombon  •  20 Februarie 2013, 11:44

Pronostic: Cluj-Inter: 2-1

varanga53
varanga53  •  19 Februarie 2013, 15:36

Nu vad de ce sa nu poata CFR-ul sa treaca de insipida si incolora Inter !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează