INTERNATIONAL  »  CFR CLUJ - INTER MILANO  »  INTER - CFR CLUJ 2-0

VIDEO Falimentul prudenţei » CFR s-a apărat supraaglomerat cu Inter, dar a încasat două goluri şi calificarea e departe

Gabriel Mureşan nu a reuşit un meci bun pe San Siro
Gabriel Mureşan nu a reuşit un meci bun pe San Siro

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 februarie 2013 09:09

Tactica lui Paulo Sergio s-a poticnit la Milano. Palacio a reuşit "dubla" şi Inter e aproape în "optimi".

Două luni s-au scurs deja de la victoria de răsunet de pe "Teatrul Viselor", contra lui United (1-0), dar curajul clujenilor în Europa nu s-a estompat deloc. Nu a contat că Internazionale s-a aliniat la poza oficială cu aproape toate vedetele sale pentru a tranşa rapid soarta calificării, Clujul a dictat ritmul încă din start.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Maah a confirmat rapid alegerea lui Paulo Sergio pentru ofensivă, şutînd periculos către buturile lui Handanovici (4). Anterior, semnalul de alarmă fusese tras de Rui Pedro, care şi-a calibrat şutul după nici 75 de secunde de joc.

Eroarea lui Sepsi
Milito cade şi declară forfait de pe targă. Intră Palacio şi apar primele semne de uşurare pentru Cadu şi compania, dar pericolul vine de la Guarin. Columbianul are o poftă ofensivă de speriat, Cassano rupe ritmul ca în tinereţe, iar Kovacici, ultima investiţie a lui Moratti, îl dezmorţeşte pe Felgueiras cu o reluare domoală pe centrul porţii (19).

Mai multe imagini!

Lupta surdă se duce la mijloc, unde Sepsi pierde un tempo şi e suficient. Guarin stă la pîndă ca o felină feroce, se lansează spre poartă, iar serviciul e ideal pentru Palacio. O finalizare sud-americană şi avîntul clujenilor e retezat scurt (20).

Reluarea lui Rada, reflexul lui Handanovici
Singur şi stingher printre Ranocchia şi Silvestre, Maah e la cîţiva centrimetri de a înţepa centrarea lui Rui Pedro (23). Italienii se retrag, dar CFR nu are cu cine să atace. În plus, spaţiile dintre linia mediană şi apărare capătă valenţe de bulevard, pe care Palacio şi Cassano se regăsesc şi cu ochii închişi.

Felgueiras capătă din nou aura unui salvator după două intervenţii vitale. Repriza se încheie cu lovitura aproape perfectă a lui Rada, dar Handanovici a respins in extremis (45).

Palacio la pîndă

La reluare, rezervorul de energie al clujenilor a părut la fel de gol. Inter a pasat spectacolul către campionat, păstrînd posesia într-un joc tipic italian. Zvîcnirile lui Guarin şi demarcările lui Palacio au mai animat jocul ofensiv al gazdelor, dar clujenii au ripostat timid.

Şi cînd meciul se îndrepta spre un rezultat de făcut calcule pentru retur, Palacio a zburdat pe banda stîngă şi l-a lobat elegant pe Felgueiras. O tactică prudentă şi-a desăvîrşit falimentul. Totul pare încheiat pentru CFR în retur.

4-2 a fost raportul ocaziilor în favoarea italienilor

"Am făcut trei, patru greşeli în faţa unei echipe imense, şi o asemenea formaţie te taxează, dar au existat momente în care am controlat partida. Dar calificarea nu e terminată, vom lupta la Cluj!" (Paulo Sergio, antrenor CFR Cluj)

"Nu-l înţeleg pe Paulo Sergio. Să spui că ai jucat bine, cînd tu ai întîlnit o jumătate de echipă a Interului? Poate nu mă pricep, dar ca spectator, nu mi-a plăcut CFR!" (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

559130-inter-cfr-2-0.jpg
ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-au bucurat la rezultatul Stelei

Fanii "feroviari" nu au uitat de rivala din campionat, Steaua, nici la Milano. Cu puţine momente înainte de startul partidei, după ce au aflat rezultatul de la Amsterdam, fanii clujenii au trăit un moment de bucurie, acompaniat apoi de injurii la adresa echipei din Ghencea.

A căzut şi Godemeche

Duelul cu Pereira din minutul 30 l-a marcat serios pe francezul Godemeche. După un tackling dur al fostului jucător al CFR-ului, sancţionat cu "galben" de arbitrul grec, Godemeche a şchiopătat vizibil. Paulo Sergio a sesizat abia după zece minute că mijlocaşul său nu mai poate continua şi l-a înlocuit cu Maftei. Interesant este că francezul a provocat şi prima înlocuire la Inter, după ce Milito s-a lovit de genunchiul său, fiind schimbat după nici 10 minute.

Tăriceanu la meci

Fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent în tribune la disputa de aseară. Acesta a urmărit partida de la "oficială" alături de băieţelul său. Alţi spectatori de lux la meciul de pe San Siro au fost Alexandru Boc şi Adalbert Kassai.

Bileţelul lui Paulo Sergio

Tehnicianul Paulo Sergio a recurs la un gest neobişnuit în minutul 70 al partidei. Profitînd de o întrerupere a meciului, antrenorul l-a chemat pe Sepsi la margine pentru a-i da un bileţel pe care notase ceva cu cîteva secunde înainte. După ce a citit mesajul, Laszlo i-a înmînat bileţelul căpitanului Cadu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
haideusicfr
haideusicfr  •  16 Februarie 2013, 22:16

Zice comentatorul la un moment dat : pe Guarin ,Inter l-a adus pentru *numai * 9 milioane de euro... Mi-am dat seama ca CFr nu are sanse.Doar poate norocul. Excelentii jucatori de contraatac Bastos ,Sougou au fost vanduti.Aguiregarray nu a putut fi transferat tocmai datorita banilor. In schimb avem pretentii... Weldon, Deac nici macar nu au fost pusi pe lista... Muresan a ajuns coordonator de joc ..contra lui Inter. Si totusi ce-a facut Felgueiras la al doilea gol ? Ca n-am inteles.. Sigur Manchester va da 6 milioane pe el..

albusibiu
albusibiu  •  15 Februarie 2013, 14:59
Postat de xhthu pe 15 Februarie 2013, 13:42

ce serii de tineri prietene,ai mancat stricat?clubu de cand e cumpara numai portughezi trecuti de prima tinerete care daca sunt buni ii vinde in maxim 2 ani si de trait a trait si construit pana anu asta din calificarile CL ,alea obtinute pe coeficientul stelei prin campionate castigate cu arbitri si stat cu fundu in poarta.daca asta e plan de viitor esti paralel cu fotbalu.si tot mentalitatea asta i-a impiedicat sa profite de probabil cea mai slaba grupa CL de care a avut parte o echipa romaneasca.daca ai mentalitate de sclav normal ca te multumesti cu putin

E usor sa arunci laturi si sa pornesti cu idei preconcepute. Citeste-ti inca o data postarea si cauta-ti apoi alinarea in limita propriilor tale ganduri. Discursurile se schimba: pana acum un an era ca traim pe spatele altora, ca nu facem punctaje, acum hop ca ne-am ridicat doar datorita Stelei. Probabil tot Steaua ne-a construit stadion, tot Steaua ne-a ajutat fiindca a binevoit sa nu-l transfere ea pe Sougou.. Cel mai mult ne ajuta insa Steaua fiindca ii tine la distanta de noi pe suporterii asemeni tie, cei care au prea multe certitudini in lumea asta pentru a mai avea nevoie constanta de gandire/informare. Da, pentru lucrul asta ii multumesc, din tot sufletul, Stelei!

albusibiu
albusibiu  •  15 Februarie 2013, 14:56
Postat de xhthu pe 15 Februarie 2013, 13:42

ce serii de tineri prietene,ai mancat stricat?clubu de cand e cumpara numai portughezi trecuti de prima tinerete care daca sunt buni ii vinde in maxim 2 ani si de trait a trait si construit pana anu asta din calificarile CL ,alea obtinute pe coeficientul stelei prin campionate castigate cu arbitri si stat cu fundu in poarta.daca asta e plan de viitor esti paralel cu fotbalu.si tot mentalitatea asta i-a impiedicat sa profite de probabil cea mai slaba grupa CL de care a avut parte o echipa romaneasca.daca ai mentalitate de sclav normal ca te multumesti cu putin

Eu cred ca n-ar trebui sa vorbesti fara sa te informezi in prealabil. CFR-ul tot cumpara de vreo 3-4 ani jucatori tineri (dar si juniori) aflati in zona 14-20 de ani. Asta n-o sa ti-o spuna niciodata ziarele, n-ai grija. Printre primii veniti a fost Batin, care desi avea 1,5 goluri/meci in divizia C nu a reusit sa se impuna la prima echipa, a ajuns totusi un jucator important in divizia A. In ultimii ani au cumparat de la Baia Mare, Satu Mare, Oradea, multi dintre ei fiind deja jucatori chemati la loturile nationale. Si, poate ai vazut aseara pe foaia de joc, un anumit jucator: Paun. A fost adus de la Dragasani, acum 4 ani. Are 17 ani si in curand va debuta la prima echipa.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează