INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  OLANDA - SPANIA, DUMINICĂ, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bombardierul Spaniei a fost în pericol de amputare a unui picior » Villa a riscat să rămînă infirm!

Articol de - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

Atacantul Barcelonei şi-a rupt femurul drept jucînd fotbal la 4 ani, dar medicii au reuşit să-i salveze piciorul. Mîine, David ar putea deveni campion mondial şi golgeterul turneului.

Fotbalul l-a făcut celebru, însă tot din cauza jocului cu mingea putea să rămînă şchiop o viaţă! David Villa (28 de ani) n-a uitat nici azi de accidentul păţit în copilărie, peste care a reuşit să treacă, ajungînd la Barcelona şi la un pas de titlul mondial cu "naţionala" Spaniei.

"El Guaje" (Puştiul) avea doar 4 ani cînd bătea maidanele din satul Langreo, în nordul ţării. O banală miuţă s-a transformat într-un coşmar. Un copil mai mare i-a căzut pe piciorul drept şi i-a fracturat femurul. A stat şase luni în ghips, dar nu a renunţat o clipă la pasiunea vieţii. Tatăl său, miner, l-a susţinut extraordinar. "Deşi venea extenuat de la muncă, stătea două ore cu mine ca să facem pase", povesteşte David. "Probabil de aceea e la fel de bun cu ambele picioare", recunoaşte Jose Manuel Villa, care l-a încurajat permanent în carieră.

Puştiul era certat cu şcoala, aşa că unica salvare era mingea. "Profesorii ne cereau să îl pedepsim. I-am interzis bicicleta, jocurile video sau distracţii de acest gen, niciodată însă fotbalul!", spune Jose Manuel. La 9 ani, a plîns ore întregi cînd Oviedo l-a refuzat la probe. Motivele? Villa era prea firav şi clubul nu a vrut să-i asigure transportul de la mină în oraş! Iar la 14 ani era gata să se lase pentru că se certa des cu antrenorul, care îl ţinea rezervă!

În 2010, după un traseu pe ruta Gijon - Zaragoza - Valencia, ţine să răzbune ghinionul de la Euro. Accidentat, a ratat chiar finala cu Germania (1-0), dar s-a consolat cu cele două titluri: european şi golgeterul competiţiei. "El Guaje" vrea acum să contribuie activ la triumf.

"Nici dacă muream de foame nu m-aş fi făcut miner. M-au speriat accidentele şi orele pe care mama le petrecea la spital"
David Villa, atacant Spania

40 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru a-l transfera de la Valencia pe David Villa, care va cîştiga 6 milioane de euro anual

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează