INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  GIRONDINS BORDEAUX

Bordeaux primeşte compensaţii de 1,5 milioane de euro pentru a-l lăsa pe Blanc la naţională

Articol de GSP - Publicat joi, 20 mai 2010 00:00

Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) şi clubul Girondins Bordeaux, prin intermediul preşedinţilor Jean-Pierre Escalettes, respectiv Jean-Louis Triaud, au ajuns la un acord privind preluarea de către Laurent Blanc a funcţiei de selecţioner al Franţei, au anunţat cele două părţi, citate de AFP.

"Consiliul Federal a validat procesul verbal al Biroului desfăşurat în data de 16 mai. S-a confirmat astfel alegerea lui Laurent Blanc pentru postul de selecţioner, la finalul Cupei Mondiale din Africa de Sud. Consiliul Federal l-a însărcinat pe preşedintele forului să finalizeze negocierile cu părţile implicate.

S-a luat act de acordul stabilit deja cu clubul Girondins Bordeaux. FFF nu va mai face alt comentariu privind această problemă înainte de semnarea contractului care va oficializa numirea lui Laurent Blanc", se arată în comunicatul dat publicităţii, joi, de forul francez de fotbal.

Potrivit AFP, Laurent Blanc, care doreşte să plece de la Girondins împreună cu secundul său, Jean-Louis Gasset, poate acum să-şi negocieze contractul cu FFF, pentru a-i succeda lui Raymond Domenech.

Acordul dintre forul francez şi clubul din Bordeaux pune capăt unui diferend existent între cele două părţi, după ce gruparea din Ligue 1 a apreciat că plecarea lui Blanc, cu un an înainte de finalul contractului său, ar reprezenta o pierdere financiară, estimată de preşedintele Triaud la 20 de milioane de euro.

Potrivit cotidianului L'Equipe, gruparea Girondins Bordeaux va primi 1,5 milioane de euro drept despăgubire pentru pierderea lui Blanc.

Jean-Louis Triaud şi Nicolas de Tavernost, preşedintele Consiliului Director al postului de televiziune M6, principal acţionar al clubului Girondins, au calificat drept "extrem de prematură" apariţia numelui lui Laurent Blanc pe lista posibililor candidaţi la postul de selecţioner al Franţei. "O federaţie nu poate să ademenească un antrenor în exerciţiu. Forul francez a contribuit astfel la eşecul nostru din punct de vedere sportiv", a declarat, luni, preşedintele clubului Girondins Bordeaux

Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  20 Mai 2010, 18:22

mi se pare un pic aiurea faza asta inainte de mondial....pe domenech il doare in p**a de ce face la mondial, ca tot va pleca..

massimomaccarone
massimomaccarone  •  20 Mai 2010, 18:22

Foarte bine! Oricum Domenech era de mult pe făraş! Acum i-au găsit şi înlocuitor. Blanc a făcut performanţă şi ca jucător, şi ca antrenor, ducând-o pe Girondins unde nici nu visa până atunci : în sferturile Ch.League. Felicitări, L.Blanc, şi succes.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează