INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  CONTROVERSELE MONDIALULUI

Controversele Mondialului » Arbitraje exotice

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2010 00:00

CM 2002 » Coreea de Sud vs. Italia, Spania, Portugalia

Italia nu va uita prea curînd Mondialul din 2002, cînd arbitrii i-au anulat gol după gol.

După o victorie liniştită în faţa Ecuadorului, scor 2-0, "Azzurrii" au întîlnit Croaţia. Vieri a deschis scorul, dar golul i-a fost anulat pentru un ofsaid inexistent. S-a ajuns la 2-1 pentru Croaţia, moment în care Italia a punctat din nou, dar golul a fost din nou anulat pentru un fault în atac văzut numai de tuşier.

În ultima etapă, Italia era condusă de Mexi, după golul lui Borgetti. Cum Ecuadorul conducea Croaţia cu 1-0, Italia avea nevoie de un egal pentru a se califica mai departe. Montella a reuşit să înscrie, dar din nou italienii erau opriţi. Pe final însă, Del Piero a reuşit să califice echipa în optimi.

După 0-0 în timpul regulamentar cu Coreea de Sud au urmat prelungirile. Fiascoul avea să continue. Gazdele au primit foarte uşor un penalty, dar inspiraţia lui Buffon a făcut ca scorul să rămînă egal. Tomassi a înscris ceea ce trebuia să fie "Golul de Aur", dar şi acesta a fost anulat. În cele din urmă, Ahn Jung-Hwan a marcat şi Coreea a mers în sferturi.

Portugalia a căzut şi ea victimă arbitrajelor chiar în partida contra Coreei. În ultima etapă, portughezii au rămas gratuit fără doi jucători, Beto şi Joao Pinto fiind eliminaţi. În semn de dezgust, Luis Figo a trimis mingea direct în tribună după golul marcat de coreeni.

Spania a fost şi ea privată în sferturi de două goluri perfect valabile. Coreea s-a calificat în semifinale, cîştigînd la loviturile de departajare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  31 Mai 2010, 10:28

Ziaristi de carton. Voi chiar nu verificati putin datele inainte sa postati un articol? Italia-Coreea de Sud a fost 1-1 in timpul regulamentar, marcase Vieri pentru Italia si Coreea de Sud egalase in minutul 88...Sunteti pe nicaieri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează