INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  INTERVIUL SELECŢIONERULUI

Diego Maradona: "Messi are tot potenţialul să devină starul competiţiei"

Articol de - Publicat vineri, 11 iunie 2010 00:00

Diego Armando Maradona, selecţionerul Argentinei, crede că Lionel Messi poate fi vedeta Campionatului Mondial, conform World Soccer.

- Cît de diferit e să veniţi acum ca antrenor la Mondial, după ce aţi fost ca jucător?
- A fost acum atît de mult timp încît nici nu-mi mai amintesc, dar mă bucur să văd că jucătorii  mei se omoară între ei pentru un loc de titular. Ei sînt cei care îmi transmit entuziasmul. Dar bineînţeles că era mai uşor ca jucător. Nu mă gîndeam decît să am mingea şi să fac spectacol. Acum trebuie să controlez jucători de 20 de ani. Zilele trecute, la antrenament, o mine şutată de unul dintre jucători a sărit din transversarlă la mine şi am tras la poartă. Cred că jucătorii au remarcat cîtă bucurie mi-a produs acest lucru.

- Ce stil veţi adopta în Africa de Sud?
- Voi avea filosofia lui Menotti în 1978 cînd am luart titlul şi cea din 1986 a lui Bilardo, cînd la fel ne-am impus. Poţi să-ţi faci o idee cum să joci, dar pînă acum nu am avut jucătorii mai mult de o săptămînă. Oricum, odată ce începe meciul, antrenorul nu prea mai are ce să facă, ei decid.

- Toţi atacanţii dumneavoastră sînt în formă şi dau goluri...
- E o bucurie imensă, înseamnă că toţi îşi dau seama că îşi joacă locul de titular. E un aspect pozitiv pentru selecţie.

- Oamenii au încredere în dumneavoastra?
- Presa crede că vom termina ultimii, iar asta ne dă forţă maximă. Şi în 1986 au zis la fel, în Mexic, şi am cîştigat, eu continuu sa le amintesc  asta jucatorilor. Dar am sentimentul ca oamenii ne susţin. Repet, nu mergem în Africa de Sud ca favoriţi, dar speram sa ajungem cît mai departe posibil.

- De ce aţi avut aşa mari probleme în calificari?
- Eu am preluat postul de antrenor la jumatatea campaniei şi nu toţi jucătorii mi-au înţeles mesajul imediat. A fost mai bine cu Germania, pentru că şi-au dat seama ce trebuie să facă, dar asta nu înseamnă că sîntem favoriţi. Mai sînt multe lucruri care trebuie îmbunatatite, dar am aratat ca sîntem gata de lupta si ca trebuie sa fim relaxati pentru ca avem juucatori buni. În calificari am avut si multi accidentati, e si o chestie de noroc.

- Criticii spun ca daca folositi asa multi atacanti ar trebui sa jucati 4-3-3 nu 4-4-2...
- Am încercat 4-3-3 la antrenament dar nu-mi place asa mult pentru ca nu putem penetra apararea adversa. A trebuit sa revin la 4-4-2 pentru ca atacantii sa aiba mai mult spatiu în fata.  As vrea sa joc cu trei atacanti, dar nu prea merge.

- Retragerea lui Riquelme v-a învatat ceva?
- M-a durut foarte mult. Nu stiu daca a facut-o împotriva mea, dar nu poti sa refuzi nationala. El e in jucator foarte bun si ar fi fost ales cel putin pentru a creste concurenta. Dar nu o sa-l rog sa revina. Nu ar fi corect fata de jucatorii care ar face orice sa joace la nationala.

- Ati fost criticat pentru ca ati convocat peste 100 de jucatori într-un an...
- Daca nu as fi testat fotbalisti, nu mai eram selectioner. Nici un alt antrenor nu a jucat amicale doar cu jucatorii din tara, asa ca e normal sa testez si sa aleg. Trebuie sa vezi daca sînt gata sa dea totul pentru nationala.

- De ce Messi nu poate juca la fel de bine pentru Argentina cum o face pentru Barcelona?
- Messi e cel mai bun jucator de la Mondial, mai bun decît Cristiano Ronaldo, si are tot potentialul pentru a deveni starul acestei competitii. Noi trebuie doar sa-l ajutam. Cred ca raspunsul este ca trebuie sa-i acordam un rol mai mobil în teren. Eu nu cred în posturi fixe si i-am zis asta în martie cînd am vorbit cu el la Barcelona. Am mai vorbit si înainte, dar e mai greu sa dai de el decît de Obama!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează