INTERNATIONAL  »  PRELIMINARII CM 2010  »  INCIDENTE

FIFA cere o anchetă în cazul incidentelor soldate cu 22 de morţi la Abidjan!

Articol de GSP - Publicat luni, 30 martie 2009 00:00

Forul mondial de fotbal a ordonat o investigaţie după ce au murit cel puţin 22 de persoane în urma incidentelor care au avut loc pe un stadion din Abidjan, la meciul de duminică dintre Coasta de Fildeş şi Malawi, relatează Reuters.

FIFA a cerut Federaţiei Ivoriene de Fotbal să explice care au fost motivele pentru care şi-au pierdut viaţa cel puţin 22 de persoane, iar alte 132 au fost rănite. Tragedia s-a produs după ce un zid s-a prăbuşit din cauza numărului prea mare de fani care s-au aflat pe stadionul Houphouet-Boigny.

Guvernul ivorian a anunţat luni că va avea o şedinţă de urgenţă pentru a stabili cine este responsabil pentru incidentul produs. "Vrem să aflăm exact cine este responsabil pentru această dramă", a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernului, Sindou Meite.

Evenimentul din Abidjan este al doilea produs în preliminariile CM 2010 în Africa, după ce în luna iunie opt persoane şi-au pierdut viaţa la meciul Liberia-Gambia.

FIFA a descoperit în august 2007 că doar 18 ţări din Africa aveau stadioane destul de sigure pentru a organiza partide din preliminariile Campionatului Mondial, fiind investigate 50 de ţări. Forul mondial a acceptat ca meciurile să fie organizate în continuare, deşi singurele îmbunătăţiri s-au făcut la vestiarele arenelor.

NewsIn

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
 •  30 Martie 2009, 17:20

O adevarata tragedie, asta este, nu pierderea unui meci si implicit a unei calificari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează