INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  OLANDA - SLOVACIA, AZI, 17:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Olanda s-a blocat la ultimele turnee la ieşirea din grupe » Sparg ghinionul?

Articol de GSP - Publicat luni, 28 iunie 2010 00:00

Actuala generaţie de olandezi s-a împiedicat imediat după grupe şi la CM 2006, şi la CE 2008.

Olanda are azi marea şansă, contra Slovaciei, să pună capăt rezultatelor negative din startul fazei secunde care au condamnat-o la ultimele două turnee finale. La Mondialul din 2006, batavii s-au oprit imediat după grupe, cedînd în "optimi" cu 1-0 în faţa Portugaliei. Peste doi ani, la Euro, ei au cîştigat cu punctaj maxim seria din care a făcut parte şi România, dar imediat a fost oprită surprinzător de Rusia, învingătoare în "sferturi" cu 3-1.

În ambele cazuri, "Portocala" a dispus de un grup de jucători remarcabili, majoritatea regăsindu-se şi în lotul actual. Printre ei se numără Van der Vaart, Sneijder, Robben, Van Persie, Kuyt, plus Van Bommel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, nume unul şi unul, care nu au putut însă să meargă prea departe. Acum ei sînt foarte motivaţi să spargă ghinionul. "Vrem să demonstrăm că am învăţat din ceea ce am păţit la precedentele două turnee finale", a indicat "tunarul" Van Persie. Robben l-a completat: "Putem să stopăm această serie neagră. Ştim, sîntem favoriţi cu slovacii, dar trebuie să rămînem precauţi. Să fim concentraţi tot meciul, să nu suferim dintr-un exces de încredere".

Speriaţi de Sneijder
Wesley Sneijder le-a dat emoţii olandezilor. Mijlocaşul Interului nu s-a putut antrena deloc sîmbătă din cauza unor dureri persistente la umăr. După consult s-a dezvăluit că de vină este solicitarea articulară apărută după un sezon epuizant. Wesley nu ratează însă meciul cu slovacii, care îl au cu probleme pe Jan Durica. Fundaşul central a fost lovit tare în genunchi în timpul partidei cu Italia, 3-2 în grupă, şi e incert. Dacă nu poate fi recuperat, în locul lui va intra Kornel Salata.

Van der Vaart incert
Rafael van der Vaart ar putea rata meciul de azi. Mijlocaşul Realului s-a plîns ieri cu dureri la umărul stîng şi, dacă nu va fi refăcut, îl va substitui Robben. Emoţii dă şi Sneijder, care nu s-a antrenat sîmbătă din cauza unor dureri persistente la umăr. După consult s-a dezvăluit că de vină e solicitarea articulară apărută după un sezon epuizant. Şi slovacii au probleme, cu Durica. Fundaşul central a fost lovit tare în genunchi în timpul partidei cu Italia, 3-2 în grupă, şi e incert. În cazul în care nu se va recupera, în locul lui va intra Kornel Salata.

Albiol are întindere
SPANIA. Vicente Del Bosque nu va conta pe Raul Albiol măcar la "optimea" de mîine, cu Portugalia. Fundaşul central s-a accidentat la antrenamentul de sîmbătă seară, cînd a trebuit să părăsească terenul pe braţe (foto), ţipînd de durere. El a fost dus la spital, unde a efectuat o radiografie. Testul a relevat că nu a suferit o fractură, cum se temeau ibericii, ci s-a ales cu o întindere la ligamentele gleznei dreapte. Cu entorsă tot la glezna dreaptă, Xabi Alonso continuă să fie incert. Dacă nu va fi recuperat, ca juca tînărul basc Javi Martinez.

Fără Duda
PORTUGALIA. Lusitanii l-au scos din calcule împotriva Spaniei pe Duda. Mijlocaşul de la Malaga a devenit indisponibil din cauza unei leziuni în zona pubiană şi "urmează un program de refacere individual". El se adaugă altor doi jucători care nu pot fi folosiţi mîine, Danny şi Ruben Amorim, tot accidentaţi.

Revin doi
PARAGUAY. Sud-americanii mizează din nou pe fundaşul Antolin Alcaraz şi pe mijlocaşul Jonathan Santana. Cei doi au ratat precedenta partidă, cu Noua Zeelandă, din pricina unor probleme medicale: primul a avut entorsă, iar al doilea - contractură musculară.

Autocar atacat
PRESĂ. Vehiculul cu care jurnaliştii spanioli călătoreau de la Pretoria, unde "naţionala" bătuse Chile, spre Potchefstroom a fost luat cu asalt pe autostradă. "Băieţi, băieţi, nu vă opriţi!", a strigat alarmat agentul de securitate către şofer, care a continuat drumul în pofida temerilor. Cum nu au reuşit să stopeze autocarul, atacatorii au început să arunce în el cu pietre, spărgînd mai multe geamuri.

Nici un dopat
TESTE. FIFA a anunţat că nici unul dintre cele 452 de controale antidoping nu a dat rezultat pozitiv. Dintre aceste teste, 256 s-au efectuat la turneul final, celelalte 196 înainte de start. Forul mondial a precizat că nu s-a depistat nici un jucător dopat la competiţiile FIFA din 2003 încoace. Totodată, s-a indicat că la întrecerea din Africa de Sud s-au înregistrat mai puţine accidentări decît la ediţiile precedente.

- FIFA a recunoscut că mingea oficială a Mondialului, Jabulani, creează probleme, dar subiectul nu va fi discutat decît după turneul final. Mulţi jucători s-au plîns că balonul ia traiectorii ciudate.
- 11 senegalezi au murit după casa în care urmăreau "optimea" Uruguay - Coreea de Sud (2-1) s-a prăbuşit.
- LOCUITORII unui sat din Zambia s-au uitat pentru prima dată la un meci la "optimea" dintre Ghana şi SUA. Ei nu mai văzuseră pînă acum un televizor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cruizeanu
cruizeanu  •  28 Iunie 2010, 11:01

nu era o echipa extraordinara ca nu era robben... da baiatu asta fce din "turkish delight" bici... si mai si pocneste... spulbera brazilia!!

night_wolf
night_wolf  •  28 Iunie 2010, 10:23

Olanda va ajunge cel putin in semifinale, nu e o echipa extraordinara dar a fost in fiecare meci constanta

Vezi toate comentariile (2)
Comentează