INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  OLANDA - SPANIA, AZI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ovidiu Stîngă şi Costel Gîlcă prefaţează finala CM2010!

Fernando Torres, Torres, Liverpool
Fernando Torres, Torres, Liverpool

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2010 00:00

Foştii "tricolori" Ovidiu Stîngă şi Costel Gâlcă prefaţează finala CM 2010 din această seară, Olanda - Spania. Stîngă cunoaşte foarte bine fotbalul din Ţara Lalelelor, unde s-a şi stabilit cu familia după ce a evoluat 5 ani la PSV Eindhoven. La rîndul său, Costel Gâlcă, după 14 ani de şedere în Spania, vorbeşte cu mîndrie de "Furia Roja". 

Ovidiu Stîngă (38 de ani) vede Spania favorită: "Vreau să cîştige Olanda, dar nu cred!"

- Ovidiu, iese Olanda campioană mondială?
- Îmi doresc, îţi dai seama, doar trăiesc aici. Nu cred însă că se va întîmpla asta fiindcă Spania are un nucleu de jucători foarte puternic.

- Care ar fi şansa batavilor?
- Că mingea e rotundă. Şi ar mai fi una, Spania să prindă o zi slabă. Diferenţa de valoare nu e însă chiar atît de mare, dar Olanda poate ar fi avut mai multe şanse cu Spania dacă s-ar fi întîlnit în fazele precedente, nu în finală! Punctul forte al olandezilor e că au 4-5 fotbalişti în formă de top şi ştiu bine ce au de făcut pe posturile lor.

- Şi atunci, de ce crezi că n-ar putea cîştiga Olanda?
- Pentru că, de obicei, dacă n-ai mingea, n-ai cum să învingi, iar balonul va fi mai mult la spanioli. Chiar Cruyff a declarat că îi place mai mult jocul Spaniei.

Costel Gâlcă (38 de ani) nu acordă nici o şansă Olandei: "Spania! Dacă nici acum, atunci cînd?"

- Costel, pe cine vezi campioană mondială?
- Pe cine crezi? Pe Spania, evident! E mult peste Olanda, care are valoare doar de la mijloc în sus, dar în apărare n-are calitatea Spaniei. Nu se compară Puyol şi Pique cu Mathijsen şi Ooijer. Ibericii practică cel mai bun fotbal din lume, iar dacă nu cîştigă nici acum Mondialul, nu o vor mai face prea curînd. 

- Care crezi că va fi cheia jocului?
- Mijlocul. Spaniolii sînt maeştrii posesiei, iar Xavi şi Iniesta sînt mult peste Sneijder. Olandezii au, în schimb, atac foarte bun, ajung repede la finalizare. Kuyt, Sneijder, Robben şi Van Persie sînt piesele grele pe care se bazează Van Marwijk. Ar mai fi o chestie. Batavii aplică marcajul în zonă, iar ibericii le vor pune probleme prin mobilitate şi tehnică. Villa e un matador incredibil la fizicul lui.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gtxr
gtxr  •  11 Iulie 2010, 10:17

Pasionat de tuning si de automobile? www.tuning-pe.net este solutia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează