INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ARGENTINA - COREEA DE SUD 4-1

"Pumele" au spulberat pe Coreea de Sud » Vînătoare de Lee în Park

Articol de - Publicat vineri, 18 iunie 2010 00:00

Maradona a golit rastelul, iar Messi şi Higuain nu au mai făcut risipă de muniţie şi i-au transformat în ţinte vii pe sud-coreeni, care au marcat inclusiv în propria poartă

Biciuită de Messi şi binecuvîntată cu Higuain, Argentina s-a dezlănţuit ieri. A pulverizat Coreea de Sud (4-1), reuşind cea mai convingătoare evoluţie la turneul din Africa de Sud.

Excesiv de optimişti după startul triumfal, asiaticii au furat şi ei ceva de la vecinii nord-coreeni. Strategia anti-Brazilia, cu o apărare aglomerată, nu a funcţionat însă cu Argentina. Degeaba au avut grijă de Messi, Tevez, Di Maria şi Higuain.

Nu l-au luat în calcul pe Park Chu-young. Singurul lor atacant a încurcat porţile şi a deviat în gol centrarea lui Messi. Din nou, Argentina a lovit din fază fixă! Şi nu s-a oprit aici. Higuain a fost cap de linie pe traseul Maxi - Burdisso şi tangoul mergea cu ochii închişi. S-a trezit însă Demichelis, care probabil intrase deja în pauză, să încurce paşii, iar cadoul nu a fost refuzat de Lee Chong-yong: 2-1.

Risc sinucigaş
Golul încasat i-a înfuriat pe argentinieni, care s-au aruncat ca 10 fiare flămînde asupra prăzii. Meciul s-a deschis mult, pentru că şi victimele sigure din prima parte au ieşit la vînat, cu gloanţe cu alice. Dar crucifixul norocos al lui Maradona şi-a făcut treaba la şutul cu efect al lui Yeom Ki-hun, singur cu Romero! Diego s-a băgat şi la joc, cu cîteva stopuri elegante, ca şi costumul. S-a zbătut şi a împins cavaleria spre golul liniştii. Care a picat în minutul 76.

Ghinionul lui Messi, şut în bară, s-a transformat în şansa lui Higuain. Vîrful lui Real a lovit chiar de două ori, tot din careul mic, reuşita de 3-1 fiind viciată de ofsaid! Maradona a ţopăit ca un copil, pupîndu-se cu toată banca de rezerve. Argentina e, practic, în "optimi", iar singura dezamăgire pentru Diego este că, în prelungiri, n-a marcat şi "ginerică" Aguero.

Încă nu sînt calificaţi
Deşi are punctaj maxim, Argentina nu-i calificată matematic, la fel cum nici Nigeria nu e eliminată. Pentru că primul criteriu de departajare la egalitate de puncte este golaverajul. Apoi contează numărul golurilor marcate şi rezultatele directe. Africanii vor trece în "sferturi" dacă bat Coreea de Sud şi Grecia pierde în faţa Argentinei. Trupa lui Maradona poate rata calificarea dacă pierde la 3 goluri cu Grecia şi Coreea de Sud învinge, la aceeaşi diferenţă, pe "Vulturii Verzi".

Samuel a ieşit accidentat
Walter Samuel a fost înlocuit în minutul 24, după ce a acuzat dureri la coapsa stîngă. Fundaşul argentinian nu s-a accidentat în urma unui duel cu un adversar, ci a suferit o întindere în momentul în care i-a pasat coechipierului Gabriel Heinze. Samuel a primit îngrijiri medicale, a revenit pe gazon, însă Maradona n-a dorit să rişte şi l-a înlocuit cu Burdisso. În momentul schimbării, selecţionerul şi-a consolat elevul, dezamăgit că nu mai putea continua.

Jonas suspendat
Argentina sigur nu va putea să-l folosească în ultimul joc din faza grupelor pe Jonas Gutierrez, care a încasat ieri al doilea cartonaş galben în competiţie. Absenţa sa nu îl îngrijorează însă pe Maradona, care, în condiţiile în care reprezentativa pumelor este deja calificată în "optimi", ar putea miza pe mai multe rezerve în partida de marţi, contra Greciei. În locul lui Jonas ar putea intra Otamendi, Burdisso sau Clemente Rodriguez.

"Am ajuns în fruntea grupei şi sîntem mulţumiţi. Principalul lucru este că am cîştigat încredere şi că avem o mentalitate de învingători"
Sergio Aguero, atacant Argentina

"Am reuşit să fructificăm situaţiile pe care le-am ratat cu Nigeria. Nu e grav că iar n-am marcat. Acesta trebuie să fie Mondialul nostru"
Lionel Messi, atacant Argentina

"Îmi pup jucătorii, dar iubesc femeile"
Maradona a făcut ieri o glumă la conferinţa de presă. Întrebat de ce îşi îmbrăţişează şi îşi pupă des jucătorii, selecţionerul Argentinei a stîrnit un rîs general în sală: "Îmi plac mult de tot femeile. Chiar iubesc una adevărată, de 31 de ani, blondă şi foarte frumoasă. Dacă  aş fi ceea ce gîndeşti tu, ar trebui ca pînă la urmă să-mi rup încheietura mînii. Gesturile afectoase faţă de elevii mei nu sînt decît mulţumirile pentru toată munca lor şi nimic mai mult".

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
rngade
rngade  •  18 Iunie 2010, 05:59

"Deşi are punctaj maxim, Argentina nu-i calificată matematic..." pentru ca, in acelasi articol, cateva randuri mai jos sa citim:"...în condiţiile în care reprezentativa pumelor este deja calificată în "optimi"... No comment!

rngade
rngade  •  18 Iunie 2010, 05:39

Domnu' Scorpie, usor cu balcanismu' manelaro-carpatin ca nu va aduce niciun avantaj! (vezi, citez: "singura dezamăgire pentru Diego este că, în prelungiri, n-a marcat şi "ginerică" Aguero") Sau poate ai matale vreun "fir" direct cu Maradona si ti s-a confesat?!!...

rngade
rngade  •  18 Iunie 2010, 05:34

"Acesta trebuie sa fie Mondialul nostru!" (Lionel Messi) Foarte frumos ar fi! Vamos Argentina!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează