INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ANGLIA

Rooney a înjurat un arbitru chiar la un meci de pregătire » Acelaşi nărav

Wayne Rooney, Rooney, Manchester
Wayne Rooney, Rooney, Manchester

Articol de - Publicat miercuri, 09 iunie 2010 00:00

Recunoscut pentru reacţiile sale nervoase împotriva arbitrilor, Wayne Rooney n-a lăsat-o mai moale nici în ultimul amical înainte de Mondial.

Wayne Rooney, atacantul în care englezii îşi pun toate speranţele la Mondial, a cedat nervos în ultimul amical înaintea partidei de debut, de sîmbătă, cu SUA, în Grupa C. Intrat la pauza jocului cu sud-africanii de la Platinum Stars (3-0), jucătorul lui Manchester United a creat golul de 2-0 şi l-a marcat pe ultimul, dar a şi scăpat ca prin urechile acului de o eliminare.

Nemulţumit de o serie de decizii ale firavului "central" Jeff Selogilwe, Rooney i-a cerut acestuia socoteală şi l-a înjurat: "F*** you ref!". Însă a scăpat doar cu un cartonaş galben. Momentul le-a stîrnit amintiri neplăcute fanilor "naţionalei" Albionului. În "sfertul" CM 2006, cînd Anglia a fost eliminată la penalty-uri de către Portugalia, Rooney a avut o ieşire asemănătoare şi a primit "roşu" după ce l-a lovit pe Ricardo Carvalho.

"Rooney e jucătorul meu preferat, dar m-a insultat! Trebuie să se controleze pentru că asemenea limbaj i-ar aduce foarte uşor o eliminare la Mondial", a spus Selogilwe, care la final a primit scuzele şi tricoul de joc din partea englezului. Rio Ferdinand, retras de la Mondial în urma unei accidentări, i-a sărit în apărare colegului său: "Sînt sigur că arbitrilor din Premier League le-a zis lucruri mult mai dure. A fost doar un mic incident, Wayne nu va avea probleme de disciplină în competiţie".

10 schimbări deodată!
Chiar dacă Defoe deschisese scorul în minutul 3, Fabio Capello a răbufnit în pauza meciului cu sud-africanii de la Platinum Stars (3-0). "Ştiu că e un amical în scopuri caritabile, dar e totuşi un joc de fotbal şi trebuie tratat ca atare!", le-ar fi reproşat selecţionerul jucătorilor englezi. La reluare, italianul a schimbat aproape toată echipa, efectuînd 10 modificări. Singurul supravieţuitor: Joe Cole, marcatorul golului al doilea.

Teamă de Jabulani
SUA. Tim Howard, adversarul lui Rooney&Co. de sîmbătă seara, spune că balonul oficial al CM 2010 îl sperie mai mult decît vedetele lui Capello. "Mingea este groaznică, încercăm să ne obişnuim cu ea, dar e greu. Se mişcă în toate părţile, niciodată nu ştii sigur cum vine spre tine", a spus goalkeeperul lui Everton. Landon Donovan şi-a completat coechipierul: "Pînă la meciul cu Anglia, avem mult de lucrat la aprecierea corectă a traiectoriilor acestui balon".

Mondialul vesel
Umor britanic
Publicaţia The Guardian i-a provocat pe fanii englezi să-şi imagineze cîteva secvenţe pe care am putea să le vedem la Mondialul din Africa de Sud. Două dintre pozele trimise de aceştia au abordat două subiecte la modă în fotbalul mondial: henţul lui Henry din barajul cu Irlanda, comparat cu golul marcat cu mîna de Maradona în "sfertul" CM 1986, Argentina - Anglia 2-1, şi relaţia extraconjugală a lui John Terry cu prietena lui Wayne Bridge, reprezentată sugestiv printr-un şir de femei care stau la coadă la intrarea în vestiarul englezului. (George Ştucan)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează