INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  ANGLIA

Şansele la CM2010 » Bornele lui Capello

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2010 00:00

Nu putem vorbi despre Anglia fără să începem cu Fabio Capello.

A fost nevoie de un italian pe banca tehnică pentru ca disciplina să se reîntoarcă la Londra. Capello a pus capăt oricărui tip de anarhie, iar Anglia a început din nou să funcţioneze ca o echipă şi nu ca o alăturare de staruri. Organizarea jocului, tipică pentru Capello, a devenit acum principala calitate a englezilor, al căror parcurs în preliminarii, 9 victorii consecutive şi doar un eşec fără importanţă imediată, cu Ucraina.

Pe mîna unui Rooney spectaculos şi eficient, a unui mijloc plin de calitate şi eficienţă, cu Lampard şi Gerrard ca protagonişti, a unei apărări ce pare a fi depăşit handicapul accidentării lui Rio Ferdinand, Anglia e în primele 5 favorite, deşi obiectivul imediat e penetrarea peretelui "sferturilor" şi implicit calificarea în semifinale, termenul de comparaţie fiind performanţa splendidei echipe din 1990, cu Robson pe bancă, Gascoigne, Lineker, Waddle în teren.

Motivul optimismului vine tot de la Capello. Nu atît de la persoana sa, cît de la capacitatea acestuia de a obţine performanţe maxime pe oriunde se duce. Milan, Roma, Juventus, Real Madrid au mers, la vremea respectivă, pe mîna, suficient de scumpă, a italianului şi le-a ieşit. Londra aşteaptă să fie următoarea bornă.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close