INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  CM 2010

Temperatura din Africa de Sud îi avantajează pe europeni » Medie de 17 de grade la Johannesburg

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 iunie 2010 00:00

Canicula nu s-a calificat la Mondialul din Africa de Sud! :D Luna aceasta, temperatura medie la Johannesburg nu sare de 17 grade, iar spre seară coboară şi mai mult.

Condiţiile climaterice par a fi optime pentru europeni, îndeosebi cei aflaţi în partea de nord a bătrînului continent, spun specialiştii.

Anglia, spre exemplu, a avut mai mareu probleme la turneele finale din cauza temperaturilor ridicate, scrie Reuters. Modul britanicilor de a-şi agasa adversarii cu un pressing ucigător şi cu atacuri fulger nu este compatibil cu o temperatură ridicată.

În schimb, la CM din Africa de Sud se vor disputa partide la o altitudine semnificativă deasupra nivelului mării, pentru prima dată în 24 de ani. Principala arenă, Soccer City din Johannesburg, se află la 1701 metri înălţime. Nu e tocmai o atitudine foarte mare, dar e suficient cît să aibă un efect.

La peste 500 de metri, efectele negative, cum ar fi creşterea bătăilor inimii, tulburările respiratorii cauzate de insuficienţe cardiace şi rezistenţa redusă devin vizibile şi efectele sînt tot mai grave pe măsură ce altidudinea creşte.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
je__
je__  •  11 Iunie 2010, 14:48

Brazilia si Spania sunt favoritele. O alta echipa poate ajunge in finala doar daca acestea doua se intalnesc in fazele eliminatorii ale competitiei!

dino_alx
dino_alx  •  11 Iunie 2010, 13:48

Olanda :) clima da,foame de victorie da,talent da,disciplina da,cupa mondiala? daca vrea spania

solomun
solomun  •  11 Iunie 2010, 13:39

ANGLIA, OLANDA, COASTA DE FILDES si BRAZILIA vor fi careul de asi ai competitiei Anglia sau Olanda va castiga turneul

Vezi toate comentariile (10)
Comentează