INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA, DUMINICĂ, 22:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Alejandro cel Tîrziu » Argentinianul Sabella a debutat în antrenorat acum doar 5 ani, la 54!

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 iulie 2014 22:04

Mondialul a redescoperit un personaj fascinant: în spatele imaginii lente, aproape copleşite, se ascunde un pasionat de politică, un student eminent în drept şi un fotbalist preferat al lui Maradona


Luat în rîs de Lavezzi. Devenit motiv de amuzament după ce, enervat de o ratare, era să cadă în cap. Tiparul filatelistului pensionar, scund, încet şi cu păr alb i se potriveşte lui Alejandro Sabella. Pînă în momentul derulării trecutului său: în anii '70, în timp ce se afla la începutul carierei de jucător, era un susţinător puternic al preşedintelui ales al Argentinei, Juan Peron. Adept al mişcării de stînga! "Simţeam mereu nevoia să fiu de partea celor săraci, să văd o egalizare mai mare a societăţii", spunea Sabella.

Luat în loc de Maradona
Doar că moartea lui Peron şi preluarea puterii de către generalul Videla i-au tăiat aspiraţiile politice. Sabella a fost şi un excelent student, care şi-a abandonat însă studiile pentru a juca la River Plate. Un moment incredibil s-a petrecut în 1978, imediat după ce Argentina a luat titlul mondial, iar cluburile din Anglia au început să transfere sud-americani. Sheffield United i-a făcut ofertă lui Maradona, l-a considerat scump, aşa că l-a luat pe Sabella pentru doar 40.000 de lire mai puţin!

Antrenor de 5 ani încoace
Lentoarea i-a atras o poreclă şi în timpul carierei de fotbalist, "Încetul". A jucat la o Copa America, s-a retras în 1989, şi-a început cariera de antrenor peste 20 de ani! Ce a făcut în acest răstimp? I-a fost secund lui Passarella, fost coleg în "naţionala" Argentinei, la patru echipe de club şi două "naţionale". Şi a debutat pe o bancă tehnică - Estudiantes - la 54 de ani!

Ei îl bat pe Sabella
Doar 3 antrenori au luat titlul mondial la mai puţini ani după ce au debutat în antrenorat. Uruguayenii Suppici şi Lopez, ultimul fost asistent medical!, şi Zagallo, dublu cîştigător al trofeului şi ca jucător.

Experienţa ca antrenor*
Selecţioner (ţară) Titlu cucerit Trecut pe bancă
A. Suppici (Uruguay) 1930 2 ani
J. Lopez (Uruguay) 1950 4 ani
Zagallo (Brazilia) 1970 4 ani
* în momentul cîştigării CM

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
j.bravo
j.bravo  •  11 Iulie 2014, 12:07

terminati cu prostiile astea. Sabella e un fel de Piturca, doar ca are la dispozitie jucatori de clasa mondiala. la mondialul asta n-am vazut decat doua scheme de antrenor, prima la libera executata de americani in ultimele minute ale meciului cu belgienii, iar a doua la meciul nemtilor cu brazilienii, primul gol al meciului cand klose l-a blocat pe Luis ca sa-l lase liber pe Müller. ce a aratat Argentina lui Sabella? aparare pe doua randuri si ineficienta in atac. ma rog, unii numesc asta inteligenta tactica. pe cuvant de nu mi-a placut Grecia mai mult decat Argentina. Ca sa nu mai spun de Mexic... in fine. respect Argentina pentru accederea in finala dar atat...

madskills
madskills  •  11 Iulie 2014, 10:12
Postat de bamse1901 pe 11 Iulie 2014, 10:07

nu prea mi se pare a fi antrenor vazand ceea ce i-a facut si Lavezzi

ce inseamna sa pui botul exclusiv la ce zice presa...Mai oameni buni, aia a fost o gluma, cititi si site-uril din afara, nu doar haznaua gsp. Cum era sa-l scuipe Lavezzi cand tocmai Sabella a fost cel care l-a adus la lot in locul lui Tevez ?( mare greseala de altfel, Apasul e cu 2 clase peste el). E ca si cand Cocis il scuipa pe "tatucul" lui, Piturca. Chiar nu intelegeti ca asta nu mai e ziar de sport si e de cancan? :) Puteti sa ziceti ce vreti de antrenorul asta, dar foarte bine a remarcat flaviulucianr: fara organizarea actuala, Argentina nu ajungea in finala.

cuminteionut
cuminteionut  •  11 Iulie 2014, 10:09

Hai sa fim serisosi!!!! ce vrea sa spuna articolul asta???ca mos ene asta e antrenor mare???daca si asta e antrenor atunci s-a terminat cu fotbalul..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close