INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

Atacaţi! » Megasistem de securitate? Autocarul Selecao a fost luat pe sus de demonstranţi

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 27 mai 2014 21:43

Circa 200 de protestatari au făcut baraj viu în calea autobuzului care transporta echipa spre baza de la Teresopolis. Mesajul lor: ”Nu va fi nici un Mondial!”

Brazilienii au pus la punct un "megasistem de securitate" la cantonamentul Selecao de la Teresopolis, dar echipa nici n-a ajuns acolo şi a fost atacată. Luni, autocarul în care se aflau jucătorii şi selecţionerul Luiz Felipe Scolari abia părăsise hotelul din Rio şi se îndrepta către terenul de antrenament cînd 200 de protestatari i-au barat calea, obligîndu-l să oprească în mijlocul mulţimii.

Demonstranţii, majoritatea profesori aflaţi în grevă, au aruncat în direcţia autobuzului cu mîncare şi au lipit pe caroseria acestuia abţibilduri pe care scria "Nao vai ter Copa!". Adică, "Nu va fi nici un Mondial!". Şi cine ştie care ar fi fost urmarea dacă nu intervenea poliţia militară pentru a-i îndepărta! Oricum, Selecao n-a scăpat de mulţime nici la sosirea în Teresopolis. Alţi protestatari, aceleaşi solicitări: "Investiţi în şcoli şi spitale. Nu vrem Mondial!".


360 de poliţişti şi militari se află cantonaţi la Teresopolis doar pentru a veghea la securitatea Selecao

157.000 de soldaţi şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea la Mondialul din Brazilia

Operă de artă zburătoare
Naţionala Braziliei va călători în timpul Mondialului la bordul unui avion cu totul special. Aeronava a intrat pe mîinile a doi specialişti în graffiti, fraţii gemeni Otavio şi Gustavo Pandolfo, care au transformat-o într-o adevărată operă de artă folosind 1.200 de spray-uri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
moguai
moguai  •  28 Mai 2014, 19:07
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

e si pe la noi prostia... :)) oricum, oamenii au dreptate. sper sa si reuseasca sa faca ceva cu acest protest, pentru ca politicienii lor sa inteleaga ca poporul conteaza, nu imaginea lor. daca am fi si noi romanii la fel de curajosi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează