INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - PORTUGALIA 4-0

Atomuller » Hat-trick Thomas Muller! Diego Maradona se minunează: ”N-are pic de muşchi, dar a alergat 11 kilometri!”

Muller a
Muller a "îngropat" aproape de unul singur Portugalia

Articol de - Publicat miercuri, 18 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 18 iunie 2014 00:26

”Thomas e un jucător mai puţin ortodox. Nici eu nu-l pot anticipa. Are însă o singură idee în cap, să marcheze”, îl caracterizează selecţionerul Joachim Low.

"N-are pic de muşchi şi pe stradă l-ai confunda uşor cu unul care vinde haine. Dar a alergat 11 kilometri şi i-a dat trei goluri Portugaliei". Diego Armando Maradona dixit. Unul care, la CM 2010, ca selecţioner al Argentinei, a căzut şi el victima "torpilelor" lui Thomas Muller.

Neamţul le-a marcat atunci un gol "pumelor", al 4-lea dintre cele 5 care i-au adus titlul de golgeter chiar la debutul la Mondiale. A fost 4-0 la final, sud-americanii au plecat acasă, iar "El Pibe D'Oro" şi-a pierdut postul.

Patru ani mai tîrziu, Maradona priveşte Mondialul la televizor, în timp ce Muller (24 de ani) continuă în Brazilia şirul golurilor din Africa de Sud. Primul meci, primele reuşite. Trei la număr! Şi lumea se mira cum de-a plecat Joachim Low la turneul final cu doar un singur "vîrf" veritabil (Klose)!

Dar flerul selecţionerului a funcţionat, chiar dacă nici el nu-l "stăpîneşte" prea bine pe "armăsarul bavarez": "Thomas e un jucător mai puţin ortodox. Nici eu, ca antrenor al lui, nu pot să anticipez ce va face. Are o singură idee în cap, să înscrie. Cum?, numai el ştie!".

"A meritat drumul"
După fluierul final al meciului cu Portugalia, nemţii au sărbătorit la cabine împreună cu Angela Merkel. "Cancelarul ne-a spus că a meritat să bată un drum atît de lung, de la Berlin la Salvador, pentru o asemenea victorie", a dezvăluit selecţionerul Low din culisele întîlnirii.

"Arbitrul a exagerat"
Selecţionerul portughez Paulo Bento a recunoscut superioritatea Germaniei, dar nu l-a iertat pe arbitrul Mazici. "Nu spun că e doar vina arbitrului, am greşit şi noi. Însă penalty-ul acordat nemţilor şi eliminarea lui Pepe au fost exagerate", a comentat tehnicianul portughez.

8 goluri are Muller în 7 partide disputate la Mondialele din Africa de Sud şi Brazilia

"Selecţionerul mi-a zis să nu alerg prea mult. Dar eu n-am ţinut cont. Am marcat trei goluri, deci nu e rău pentru început" (Thomas Muller, atacant Germania)

"Muller merge acolo unde poate crea pericol, trage la poartă cînd nu te aştepţi. E foarte dificil de marcat" (Joachim Low, selecţioner Germania)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
b0gdan.88
b0gdan.88  •  18 Iunie 2014, 12:33

Auzi la asta " nu are pic de mușchi" poate nu are masa musculara dezvoltată dar nu cantitatea ii importantă ci calitatea !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează