INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  INEDIT

Campioni după păduri sau Oscaruri » Cine ar cîştiga Mondialul dacă altele ar fi criteriile de departajare

Articol de - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 12 iunie 2014 21:46

Wall Street Journal a făcut diverse scenarii pentru cine ar trebui să cîştige World Cup după cu totul şi cu totul alte criterii decît fotbalul în sine

Statisticienii de la WSJ au calculat profesionist cum ar decurge Cupa Mondială dacă s-ar "juca" după alte coordonate. A ieşit un tabel delicios, cu ţări campioane diferite, după numărul cel mai mare fumători (Grecia), după numărul de nominalizări la Oscar pentru film străin (Franţa) sau după cel al femeilor măritate (Iran).

De pildă, dacă ar conta suprafeţele împădurite, campioană mondială ar fi Japonia, după ce ar juca finala cu Coreea de Sud - 67 la sută din întreaga arie a ţării. Chiar şi Iranul ar avea şansa sa la cucerirea trofeului, dar după o statistică sinistră. Dintre toate participantele la Mondiale, Iranul este ţara cu cea mai mare rată de victime a accidentelor rutiere, 34,1 morţi la 100.000 de locuitori.

621224-untitled.jpg

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  13 Iunie 2014, 11:24

Dacă ar câștigă țara cu cei mai stupizi jurnaliști , ar câștiga o țară necalificată ... Ghiciți voi care ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează