INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TURCIA

După 5-0 cu Andorra, Turcia dă ultima bătălie pentru barajul CM 2014 » Terim: "N-avem ce pierde! Nu ne e teamă!"

Fatih Terim, 60 de ani, de 3 ori selecţionerul Turciei (1993-96, 2005-09, 2013-?), pe care a propulsat-o în semifinale la Euro 2008 // Foto: Reuters
Fatih Terim, 60 de ani, de 3 ori selecţionerul Turciei (1993-96, 2005-09, 2013-?), pe care a propulsat-o în semifinale la Euro 2008 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2013 19:58

Selecţionerul îşi avertizează însă jucătorii: "Atmosfera va fi incendiară. Totul va fi împotriva noastră, dar ne vom bate pînă la capăt să învingem".

Chemat de urgenţă, în ultima clipă, pentru misiunea imposibilă, calificarea la barajul CM 2014, Fatih Terim e gata de turnirul de marţi, contra "tricolorilor". Ştie ce înseamnă un meci decisiv la Bucureşti, dar nu dă nici o secundă înapoi. Încearcă lovitura.

" Andorra a trecut, a fost 5-0, jocul mi-a plăcut, însă acum, în România, va fi altceva. O atmosferă incendiară, presiune maximă. Totul va fi împotriva noastră marţi, însă nu mai avem ce pierde. Oricum, am pierdut cît se putea. Şi nu ne e teamă!".

"Eşecul ne omoară, egalul nu ne ajută"
"Împăratul" anunţă: "Pentru noi, situaţia e limpede. Înfrîngerea ne omoară, egalul nu ne ajută. Şi dacă vom cîştiga toate meciurile, tot s-ar putea să nu ne calificăm, adversarii trebuie să mai piardă puncte. Dar la Bucureşti ne vom bate pînă la capăt ca să cîştigăm".

Iese Şahin, intră Selcuk?
"Pot fi schimbări în echipă la Bucureşti", a anunţat Fatih Terim. "Ar fi un nume nou faţă de meciul cu Andorra", susţine presa turcă. Nuri Şahin, de care selecţionerul nu este foarte mulţumit, va fi probabil înlocuit pe Naţional Arena, în centrul liniei mediane, cu Selcuk Inan, mijlocaşul lui Galatasaray.

"Avem iar speranţe!"
Profitînd de hat-trick-ul lui Umut Bulut la 5-0 cu Andorra, jurnaliştii turci au făcut un joc de cuvinte cu numele său (Umut înseamnă speranţă). "Terim'le Umut lar tazelendi", a titrat presa din Istanbul: "Prin Terim, avem iar speranţe".

"Finala noastră este marţi, la Bucureşti. Românii i-au învins pe unguri, acum noi trebuie să-i batem pe români chiar la ei acasă" (Yildirim Demiroren, preşedintele federaţiei turce)

"Ne concentrăm pentru România. Aceasta este marea finală. Dacă nu cîştigăm, nu mai avem nici o şansă. Va fi extrem de dificil, dar vom învinge" (Nuri Şahin, mijlocaş Turcia)

"Dacă în ţara lui Maradona, Argentina, s-a decis aseară gazda Olimpiadei din 2020, în ţara lui Maradona din Carpaţi, Hagi al nostru, va fi marţi un alt meci decisiv, pentru barajul CM 2014" (TRT Spor, post de televiziune turc)

Turcia la Bucureşti
Volkan - Gokhan Gonul, Semih, Omer, Caner - Gokhan Tore, Mehmet Topal, Selcuk, Arda - Burak, Umut

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
beeswax106
beeswax106  •  08 Septembrie 2013, 12:38
Postat de detoatepttoti pe 08 Septembrie 2013, 12:05

or sa vina cata frunza si iarba , si or sa plece ca in istorie, calare si fara sa priveasca inapoi indiferent ca le pica turbanele :)))) sper sa ii invingem , oricum cred ca suntem mai buni ca ei si meritam victoria , HAI ROMANIA !!! :)

Invata un pic de istorie, nu doar din manuale scolare. Adevarul este ca nu am fost foarte viteji noi in fata turcilor de-a lungul istoriei. Cu cateva exceptii binenteles.

detoatepttoti
detoatepttoti  •  08 Septembrie 2013, 12:05

or sa vina cata frunza si iarba , si or sa plece ca in istorie, calare si fara sa priveasca inapoi indiferent ca le pica turbanele :)))) sper sa ii invingem , oricum cred ca suntem mai buni ca ei si meritam victoria , HAI ROMANIA !!! :)

valiii
valiii  •  08 Septembrie 2013, 10:18

meci infinit mai greu decat cel cu ungaria,turcii vin pentru totul sau nimic,un egal ar fi bun,victorie cam greu

Vezi toate comentariile (5)
Comentează