INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BILETE

FIFA face trafic de bilete la Campionatul Mondial! » Ce personaje mai sunt implicate în acest caz

Fan la un meci de la Campionatul Mondial Sursa: Reuters
Fan la un meci de la Campionatul Mondial Sursa: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 03 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 03 iulie 2014 13:40

Autorităţile din Brazilia au identificat o reţea care făcea trafic de bilete la Campionatul Mondial. FIFA şi mai multe federaţii naţionale sunt bănuite că au luat şi ele parte la asta.

Printre persoanele implicate în acest caz este şi impresarul lui Ronaldinho, care totodată este şi frate cu acesta, Roberto de Assis Moreira, informează Mediafax.

"Roberto le-a spus unor prieteni că pot cumpăra bilete prin acest sistem pentru a asista la meciuri din tribunele VIP", a declarat procurorul cazului, Marcos Kac.

Potrivit poliţiei braziliene, biletele proveneau din pachetele furnizate gratuit de FIFA partenerilor, federaţiilor naţionale, ONG-urilor sau jucătorilor. Vînzarea acestora se făcea prin intermediul a trei agenţii de turism din Brazilia, care au fost închise de poliţie.

"Reţeaua obţinea sume mari de bani pentru fiecare meci, vînzînd aproximativ o mie de bilete per partidă la preţuri începînd cu 1000 de euro fiecare", a mai spus procurorul Kac.

Procurorul a menţionat că biletele aveau locuri în sectoarele destinate federaţiilor din Brazilia, Spania şi Argentina.

"De asemenea, avem bănuieli că reţeaua avea contacte cu cineva din cadrul FIFA. Cercetăm şi această pistă", a încheiat procurorul Marcos Kac.

Într-un comunicat dat publicităţii, directorul de marketing al FIFA, Thierry Weil, a declarat că aşteaptă rezultatele anchetei.

"Cu privire la această anchetă, FIFA aşteaptă informaţii detaliate pentru a determina originea biletelor în cauză şi pentru a lua măsuri adecvate, împreună cu autorităţile locale", a afirmat Thierry Weil.

Potrivit poliţiei braziliene, la meciul dintre Argentina şi Elveţia, din "optimile" Campionatului Mondial, biletele se vindeau pe piaţa neagră cu aproximatv 1200 de euro. Mai mulţi traficanţi de tichete au fost arestaţi.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Iulie 2014, 14:37

da?? la Bulau !..))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează