INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CROAŢIA

Frăţia Iadului la croaţi » Federaţia a aprobat demisia lui Stimac. Niko şi Robert Kovaci au preluat echipa

Fanii ce au cerut demisia lui Stimac în proporție de 97% înaintea meciului cu Scoția au mutat iadul la Glasgow
Fanii ce au cerut demisia lui Stimac în proporție de 97% înaintea meciului cu Scoția au mutat iadul la Glasgow

Articol de - Publicat joi, 17 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 octombrie 2013 22:34

Contestatul preşedinte Suker, impus de şeful lui Dinamo Zagreb, i-a numit pe selecţionerul şi secundul său de la ”naţionala” U21, care vor conduce posibila noastră adversară în barajul pentru Mondial de pe 15 şi 19 noiembrie.

În numai patru luni, Croaţia a parcurs rapid drumul din Paradis în Iad. Şi dacă la începutul verii, sigură de baraj, îşi făcea calcule cum să-i fure primul loc Belgiei, acum a riscat să vadă Mondialul brazilian la TV! Dacă Italia nu egala în ultimele secunde în Danemarca, ar fi fost cel mai slab loc 2, deci adio, Rio!

"Îl vreau pe Niko"
Eşecul cu Scoţia (0-2), care-i bătuse pe croaţi şi la Zagreb!, i-a semnat sentinţa lui Stimac, pus sub o presiune colosală de fani şi presă.

Selecţionerul şi-a dat marţi demisia, iar Federaţia i-a aprobat-o ieri! Şi l-a numit de urgenţă pe antrenorul "tineretului", Niko Kovaci, ce va fi secondat de fratele său Robert. "Aş vrea ca Nico să rămînă şi după baraj, indiferent de rezultat", a anunţat preşedintele federal Suker.

Caracatiţa
Mutare menită să mai calmeze flăcările din jurul "naţionalei", în condiţiile în care «trioul SMS», Suker-Mamici-Stimac, era şi este contestat.

"Mamici şi-a pus oamenii săi peste tot, e o ruşine ce se-ntîmplă", s-a revoltat Blazevici, ce a condus Croaţia la performanţa din 1998, locul 3 la CM. Mamici, patronul lui Dinamo Zagreb, l-a pus pe Suker şef la federaţie, iar fiul său, Mario, este agentul multor internaţionali.

Născut şi format la nemţi
Numit la o zi după ce a aniversat 42 de ani, Niko Kovaci s-a născut la Berlin şi a jucat 14 sezoane în Bundesliga, la Hertha, Leverkusen, Hamburg şi Bayern, încheindu-şi cariera la Red Bull Salzburg.

În Austria şi-a făcut trei ani ucenicia ca antrenor, pînă să fie pus la selecţionata U21 pe 21 ianuarie. Sub comanda sa, tinerii croaţi au defilat în preliminariile CE 2015, 12 puncte în 4 meciuri, golaveraj 13-0!

56,7% este procentul punctelor obţinute de Igor Stimac, 17 din 30, cel mai slab selecţioner al Croaţiei

"Atmosfera proastă din jurul echipei naţionale are influenţă negativă asupra jucătorilor. Sîntem în criză şi în mare parte criticile primite sînt juste" (Dario Srna, căpitan Croaţia)

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează