INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - ARGENTINA, MIERCURI, ORA 23:00, ÎN DIRECT PE TVR 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Înger căzut » Argentinienii speră să îl poată recupera pe Angel Di Maria după accidentarea din meciul cu Belgia

Medicii încearcă din răsputeri să-l facă pe Di Maria apt de joc în fericitul caz al finalei pentru Argentina
Medicii încearcă din răsputeri să-l facă pe Di Maria apt de joc în fericitul caz al finalei pentru Argentina

Articol de - Publicat marti, 08 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 07 iulie 2014 23:13

Chiar şi aşa, revenirea lui s-ar putea produce numai în eventualitatea ajungerii sud-americanilor în finală.

Ruptură musculară de gradul I la coapsa dreaptă. Acesta este diagnosticul stabilit de medici în cazul lui Angel Di Maria. Accidentare nu foarte gravă, dar care are nevoie de cel puţin şapte zile de recuperare, începînd de sîmbătă, ziua meciului cu Belgia, cîştigat de sud-americani cu 1-0.

Asta înseamnă că Angel Di Maria, 26 de ani, ar putea fi apt să intre pe teren şi să joace finala din Brazilia, cu condiţia ca ai săi coechipieri să treacă, în semifinala de mîine, de selecţionata Olandei.

Pentru a grăbi însănătoşirea, stafful medical al argentinienilor, dotat cu un laborator mobil, a apelat la un tratament cu celule sanguine centrifugate în cazul mijlocaşului lui Real Madrid.

Ce înseamnă centrifugarea
În prima fază, se recoltează sînge de la pacient, în cazul acesta de la Di Maria. apoi, prin centrifugare, se separă sîngele în cele trei componente ale sale - celule roşii, albe şi plasmă. Aceasta din urmă se separă, la rîndul ei, în componente şi mai precise, printr-un proces meticulos, în mediu steril.

Apoi sîngele tratat se aplică pacientului în zona afectată, sub forma unei infiltraţii. Tratamentul se face de trei ori pe zi, pe o perioadă cuprinsă între 7 şi 15 zile.

În prag de criză
Presa internaţională scrie că Argentina se află în pragul unei crize economice, asemănătoare cu cea petrecută în anul 2001. Unul dintre suporterii argentinieni aflaţi în Brazilia a povestit pentru Gazzetta dello Sport că banii din ţara sa sînt în curs de devalorizare, iar colapsul financiar şi politic este iminent. Guvernul a impus deja limite pentru schimbul valutar.

În 2001, Argentina a experimentat cea mai grea perioadă din istoria sa. Atunci guvernul a dat în schimb aşa-numita lege "Fotbal pentru toţi" - nu se mai plăteau drepturi TV, iar cluburile şi federaţia naţională au primit 60 de milioane de euro.

24 de ani au trecut de la ultima semifinală de Cupă Mondială în care a jucat "naţionala" Argentinei

Intră pe MONDIAL GSP.RO: meciuri LIVE, infografii spectaculoase, statistici real-time!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează