INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  CULISELE MONDIALULUI

Inima împărţită a eroului » Cel mai bun selecţioner din istoria Ecuadorului se va chinui să-şi învingă propria creaţie

Singurul trofeu al lui Suarez ca antrenor la nivel de club e titlul în Columbia, cu Atletico Nacional, în 1999
Singurul trofeu al lui Suarez ca antrenor la nivel de club e titlul în Columbia, cu Atletico Nacional, în 1999

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 decembrie 2013 19:43

Luis Fernando Suarez, 53 de ani, a dus Ecuador în "optimile" CM 2006, performanţa numărul unu, all-time, pentru reprezentativa de la Quito: la vară, luptă cu Honduras tocmai împotriva trupei care l-a făcut mare!

Între Capello, Low şi Del Bosque, pe lista selecţionerilor de Mondial se regăseşte şi un performer aparte: Luis Fernando Suarez, columbianul din Medellin care a reuşit, cu Honduras, să termine înaintea Mexicului în calificări şi i-a trimis pe "azteci" la barajul cu Noua Zeelandă.

La tragerea la sorţi de vineri, Suarez a înlemnit cînd a văzut ce adversari va avea: Elveţia, Franţa şi... Ecuador. Bine, orice adversar e dificil pentru Honduras, dar tocmai Ecuador!?

Amicalul a tras realul :)
Selecţionerul "naţionalei" din America Centrală este erou la Quito şi a apărut în prim-plan tocmai după perioada petrecută pe banca Ecuadorului, 2004-2007. A obţinut cea mai mare performanţă din istoria echipei: "optimi" la CM 2006, după 2-0 cu Polonia, 3-0 cu Costa Rica şi 0-3 cu Germania. Eliminat de Anglia, 0-1, dintr-o lovitură liberă marca Beckham!

Vrînd parcă să înlăture şansele pentru o astfel de conjunctură, columbianul disputase cu Honduras, pe 20 noiembrie, un amical contra Ecuadorului, 2-2! Degeaba!

"Am o afecţiune uriaşă"
Doar doi ecuadorieni din lotul performanţei maxime va reîntîlni Suarez ca adversar, Segundo Castillo (Al Hilal) şi Antonio Valencia (Man. United). Dar entuziasmul turneului final i-a fost oricum ştirbit. "Am sentimente amestecate. Chiar datorez foarte mult Ecuadorului, am o afecţiune uriaşă. Pentru ţară, jucători şi selecţionerul lor de acum", a reacţionat Suarez după tragerea la sorţi.

4 dueluri din grupele CM 2014 reprezintă reeditări din aceeaşi fază a CM 2010, Africa de Sud: Argentina-Nigeria, Germania-Ghana, Spania-Chile şi Elveţia-Honduras

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează