INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SONDAJE

Interes crescut » Şapte din zece români vor urmări măcar un meci de la Mondial

Publicul asociază din ce în ce mai mult World Cup cu diverse mărci
Publicul asociază din ce în ce mai mult World Cup cu diverse mărci

Articol de - Publicat joi, 12 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 12 iunie 2014 16:54

Tot şase din zece identifică evenimentul după branduri. Unul din trei români crede că Brazilia va fi cîştigătoarea Cupei Mondiale.

Cu cine va juca Selecao finala? Cu Spania sau Germania, după părerea celor intervievaţi de Ipsos Research. Oricum, la nivel mondial, Brazilia e răspunsul preferat al fanilor, cînd sînt întrebaţi cine va cîştiga trofeul Jules Rimet.

Majoritatea copleşitoare a românilor va urmări competiţia braziliană la televizor - aproximativ 90 la sută dintre cei chestionaţi. Restul vor prefera să vizioneze meciurile pe internet, fie pe tabletă sau pe telefon, ori la radio.

Fotbalul marketingului
În toată lumea, Cupa Mondială a început să fie percepută mai mult la nivel de marketing decît la nivel fotbalistic, lucru care, în mod paradoxal, îi supără pe 31 la sută dintre cetăţenii planetei.

Cu toate acestea, la scară globală, numele primilor trei sponsori ai World Cup - Coca-Cola (63%), Adidas (53%), Nike (45%) - sînt extrem de cunoscute şi asociate aproape instantaneu cu marele eveniment fotbalistic.

Studiul Ipsos a fost realizat în perioada 6-20 mai 2014, pe un eşantion de 19.000 de respondenţi din 26 de ţări, printre care Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Marea Britanie, India, Indonezia, România, Rusia, Spania şi SUA.

70% dintre români şi-au exprimat dorinţa de a urmări CM 2014

60% dintre români asociază CM 2014 cu Coca-Cola, sponsorul principal al competiţiei

16% dintre români nu vor urmări deloc Cupa Mondială

4% dintre români au de gînd să apeleze la telefonul mobil ca mijloc de informare despre Mondial

22% dintre români se declară nemulţumiţi de accentul pus pe marketing şi corporaţii partenere

ALTE ŞTIRI DE LA CM 2014:

Gazon distrus
Dacă la Sao Paulo, organizatorii au necazuri cu tribunele, la Manaus problema e gazonul. Iarba a crescut prost, pe alocuri lipseşte sau e arsă de soare. Arena Amazonia va găzdui sîmbătă noapte meciul Italia - Anglia.

"Luaţi-vă elicoptere!"
Fostul internaţional Hernan Crespo le-a sugerat lui Messi et comp. un plan rapid de întoarcere acasă din Brazilia dacă iau titlul mondial: "Faceţi-vă rost de nişte elicoptere!". "Pumele" sînt cel mai mare duşman al Selecao.

Penalty-uri fără portar
Deşi n-au cum să ajungă la lovituri de departajare în faza grupelor, englezii le-au exersat de pe acum. Fără portar! "A fost mai mult o distracţie", a precizat selecţionerul Roy Hodgson. Reprezentativa Albionului a fost eliminată de la trei Mondiale la penalty-uri, în 1990, 1998 şi 2006.

Muller şi Lahm au prelungit
Căpitanul Philipp Lahm, 30 de ani, şi atacantul Thomas Muller (24) şi-au prelungit contractele cu Bayern. Primul a semnat pînă-n 2018, celălalt pînă-n 2019. Muller era curtat de Manchester United.

Ronaldo e OK
Menajat la precedentele amicale ale reprezentativei conduse de Paulo Bento, Cristiano Ronaldo a jucat 67 de minute, marţi, în testul cu Irlanda (5-1).  Atacantul Realului a avut probleme în ultimele săptămîni la coapsă şi la genunchi.

Accesează AICI noua secţiune specială dedicată Mondialului! Ai toate informaţiile: program, echipe, meciuri în timp real, clasamente, statistici, arbitri, stadioane!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bgdxu
bgdxu  •  12 Iunie 2014, 10:24

- www.ponturi-pariuri.info - Cele mai BUNE ponturi de la Campionatul Mondial Brazilia 2014

Vezi toate comentariile (1)
Comentează