INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA 1-0 DUPĂ PRELUNGIRI

Lowe story » Germania a luat un titlu mondial şi a jucat în alte două semifinale cu ”Jogi” selecţioner

Marea de fotografi de la Mondial în faţa celei mai frumoase echipe a turneului // Foto: Reuters +1   FOTO
Marea de fotografi de la Mondial în faţa celei mai frumoase echipe a turneului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 15 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 22:15

Antrenorul perfecţionist de 54 de ani, al cărui contract a fost prelungit înaintea CM pînă în 2016, e geniul tăcut din spatele performanţei nemţilor, intrînd în istorie lîngă Herberger şi Schon.

Germania şi-a pus duminică, pe Maracana, a patra stea la blazonul mondial, pentru că a avut cea mai completă şi mai disciplinată trupă, dar şi cel mai bun şi inspirat selecţioner.

În Brazilia a fost un "Lowe story" de o lună, în care antrenorul care a triumfat după a treia semifinală la rînd în 8 ani şi-a cîştigat un loc în istoria Mannschaftului, alături de celebrii Herberger şi Schon, eroii nemţilor din 1954 şi 1974.

"Jogi" a crezut în tineri şi în alegerile sale, a ştiut să modifice partitura şi orchestra cînd opera a sunat fals. A mutat mereu inspirat de pe margine, rezervele Schurrle şi Gotze lovind decisiv.

"Descoperitorul unui mix de talent, prospeţime, înţelepciune şi tactică, pe care Bundesliga i l-a oferit", cum l-a descris Gazzetta dello Sport, n-a lăsat nici un detaliu să-i scape, de la studiul 3D al jucătorilor la antrenamente, alimentaţie pînă la înălţimea ierbii. Nu degeaba federaţia l-a confirmat pînă în 2016. Înaintea turneului!

2,24 puncte pe meci este media Germaniei cu Low pe bancă, 77 de victorii, 20 de egaluri şi numai 15 eşecuri în 112 partide. Record pentru un selecţioner neamţ

"I-am spus lui Gotze să intre şi să arate că e mai bun decît Messi. Sîntem primii europeni care triumfă în America, e incredibil" ( Joachim Low, selecţioner Germania)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
bamse1901
bamse1901  •  15 Iulie 2014, 19:44

trebuia sa castige si finala, mai ales ca sunt f seriosi

bobinatul
bobinatul  •  15 Iulie 2014, 09:47

Super articol. Nu mia bine ii dedicati un articol complet in care ne spuneti ce anume a facut cu inaltimea ierbii, cum i-a monitorizat pe jucatori 3D? Sau face mai mult rating un articol despre cum a vomitat Messi sau ce a mai zis oracolul din Balcesti?

dilibau
dilibau  •  15 Iulie 2014, 09:41

Praf, daca Mannschaft nu-l ia pe Pitzi-Babaroase la conducere n-au facut nici o branza... noi il vrem pe Gelatu' inapoi, doar ati vazut ce "succesuri" a avut cu Pitrolu' ! Hai Romanica!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează