INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  TURCIA - OLANDA

Nu suflă în faţa "Împăratului"! » Cum decurge un sfert de ceas din antrenamentul lui Fatih Terim

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 octombrie 2013 22:21

Tipii care vor să ne ia locul în barajul pentru Mondiale stau smirnă în faţa lui Terim. Nu tu o glumă sau o ieşire din front! "Nu e mereu aşa, acum e presiunea meciului cu Olanda", spun jurnaliştii de pe Bosfor.

În baza de pregătire de la Kemerburgaz, localitate situată precum Snagovul faţă de Bucureşti, trupa otomanilor prepară în linişte meciul exploziv cu Olanda. Iar expresia "în linişte" nu e întîmplătoare, căci 15 minute de antrenament deschis sînt suficiente pentru a pleca uimit de tăcerea care domneşte în tabăra Semilunii. Mai că auzi tic-tac-ul ceasului de pe mînă!

Teleghidaţi
Nu glume, nu ironii, nu ieşiri din front, nu comentarii inutile: jucătorii se adună întîi în dreptul uneia dintre băncile tehnice şi ascultă un speech concis al lui Terim, apoi pleacă în şir indian spre exerciţiile de încălzire.

Parcă sînt teleghidaţi, "nimeni nu suflă în faţa «Împăratului», dar e şi presiunea fantastică a meciului cu Olanda, pentru că, de obicei, nu e starea de încordare de acum", îmi suflă un fotograf turc.

Tipul cu colile portocalii
Grupul portarilor se rupe de restul colegilor, iar în timp ce fotbaliştii au trecut la segmentul de stretching, Terim se plimbă agale prin faţa fiecăruia. Cu unii duce un scurt schimb de replici, pe alţii doar îi măsoară din priviri, ca pe nişte fotomodele aflate în faza de evaluare.

Ţine între degete nişte coli portocalii, ce întîmplare cromatică!, mîinile le poartă la spate şi, prin felul cum trece în revistă întreg lotul, aduce cu un ofiţer de rang înalt pregătit să-şi anunţe milităreşte subordonaţii că începe războiul!

De pe gazon nu se aude însă decît sunetul înfundat al porţilor tîrîte pe iarbă spre a fi aşezate pentru o miuţă, pînă şi Terim parcă discută în şoaptă cu ai săi! Iar cînd se dă drumul la minge, Volkan, Arda şi Umut Bulut sînt singurii care mai strigă la coechipieri.

Plasament, presiune, rapiditate
Ceilalţi se concentrează doar la joc, plasament, presiune, pase rapide, "în cross, în cross!", se citeşte din gesturile insistente ale lui Terim. Gata, s-a încheiat demonstraţia pentru media! Serios, aşteptam un sfert de ceas cu strigături, dar parcă am nimerit la un antrenament de surdomuţi!

150.000 de euro va primi fiecare jucător turc dacă ienicerii bat Olanda şi ajung la baraj; dacă se califică la CM, suma se va dubla

"Susţineţi-ne! Rugaţi-vă pentru noi! Fiţi toleranţi! Aceasta e echipa unei naţiuni! Vom merge împreună la Mondial, după ce vom trece de Olanda, unul dintre cele mai importante meciuri din istoria noastră" (Fatih Terim, selecţioner Olanda)

590817-turcia-olanda.jpg

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (8)
monere1980
monere1980  •  15 Octombrie 2013, 16:24
Postat de cartmanmcp pe 15 Octombrie 2013, 10:48

" (Fatih Terim, selecţioner Olanda) " ? :)

:)))

monere1980
monere1980  •  15 Octombrie 2013, 16:23
Postat de quittaro pe 15 Octombrie 2013, 09:32

"Tipii care vor să ne ia locul..."- tipii ăștia i-au descălțat pe pițurci acum o lună "trupa otomanilor prepară în linişte meciul exploziv..."- prepară la foc mic 5 min sau...? Cine dracu scrie „articolele” astea?

cineva care vrea sa distruga tot ce e bun si frumos in Romania, cineva care plateste ca mass media sa scoata la iveala si sa promoveze tot ce-i urat, miselesc, rau, denigrator de valori Romanesti, cineva care nu suporta Romanii si care-i vrea disparuti de pe fata pamantului: Mafia (nu BUG Mafia, ci cea adevarata ^_^) In Romania sint inca multi oameni care stiu sa scrie corect si cu cap, si care ar putea deveni cei mai buni ziarsiti din lume. Sau cei mai buni doctori, inventatori, profesori, meseriasi, etc. Romanii sint buni, inteligenti si priceputi. Atata tot ca cineva (inca nu stiu cine) nu vrea ca Romanii sa fie fericiti si de-asta se arunca cu mizerie si propaganda in noi

monere1980
monere1980  •  15 Octombrie 2013, 16:17
Postat de danut82 pe 15 Octombrie 2013, 09:21

TERIM AI MOBILIZEZA SI MOTIVEAZA PE TOTI,PITI...ARE OBICTIV 2016!!!ASTA E DIFERENTA!!!!

piti are obiectiv real sa NU califice romania la nici un turneu. Asta-i adevaratul obiectiv al lui piturca, nu ce declara el sau altii de conduc fotbalul romanesc. Romanii au talent cu carul, e doar nevoie sa-l scoti la iveala. La noi nu se vrea performanta si este distrusa din fasa de mafia care conduce romania in toate planurile (in special in fotbal). Piturca nu e om prost si nu e nici antrenor slab, e doar rau intentionat sau somat sa nu faca treaba. De asta si este tinut la nationala in ciuda tuturor esecurilor (ptr ca e o unealta buna ptr mafie). In meciul cu Andorra piti a facut echipa ca sa piarda (lobont, keseru, etc) dar a avut ghinion ca romanii au talent si au batut :)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează