INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA

Prizonieri în paradis » 100 de profesionişti asigură protecţia naţionalei braziliene la Teresopolis

Granja Comary, o oază de verde și de liniște păzită ca pentru preşedintele Statelor Unite // Foto: Reuters
Granja Comary, o oază de verde și de liniște păzită ca pentru preşedintele Statelor Unite // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 27 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 26 mai 2014 22:36

În jurul bazei de pregătire Granja Comary, pe o rază de 500 de metri, au fost organizate 3 filtre. Fanii nu mai au acces la antrenamente.

Granja Comary, baza sportivă a Federaţiei braziliene, nu mai e străjuită doar de munţi. Din momentul în care Selecao a demarat acolo cantonamentul pre-Mondial, paradisul verde de lîngă Teresopolis s-a transformat în fortăreaţă. Pentru forţele de securitate e obiectiv de grad zero!

Înaintea sosirii echipei, geniştii s-au asigurat că în incintă nu există nici cea mai mică urmă de explozibil. După care, potrivit cotidianului Folha de Sao Paulo, a fost instalat un "megasistem de siguranţă. Cel mai complex din istoria naţionalei!".

Poliţişti federali, ofiţeri Abin (CIA-ul brazilienilor), poliţişti militari, membri ai Batalionului de Şoc. În total 100 de superprofesionişti vor veghea pentru ca jucătorii să se pregătească în linişte.

Pe o rază de 500 de metri în jurul complexului au fost organizate trei filtre, ce vor funcţiona 24 de ore din 24 timp de 50 de zile! Veste proastă pentru fani: pentru prima oară din 1978, ei nu vor mai avea acces la antrenamente.

360 de poliţişti militari se află cantonaţi în total la Teresopolis. Obiectiv: liniştea Selecao

58 de militari formează cele trei filtre din jurul bazei de pregătire de la Granja Comary

40 de agenţi s-au ocupat de protecţia Selecao la CM 2006 şi 2010. Acum sînt cu 60 mai mulţi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  27 Mai 2014, 09:28

Ce a ajuns fotbalul. De la o delectare sportiva practicata de amatori in scopul distractiei si a sanatatii, la un asediu in toata regula, cu echipe ce trebuiesc pazite de armate intregi care mai urmeaxa sa fie cazate in buncare atomice, inconjurate de campuri de mine si sarma ghimpata. Frumos ”spectacol„ :(

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close