INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ROMÂNIA - OLANDA, MARŢI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Războiul lumilor » Federaţia batavă şi Bayern sînt iarăşi în conflict din cauza lui Robben

Robben are şanse foarte mici să intre în meciul cu România.
Robben are şanse foarte mici să intre în meciul cu România.

Articol de - Publicat sambata, 13 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 12 octombrie 2012 20:52

KNVB îi suspectează pe nemţi că refuză să-l lase pe jucător la lot, anunţînd că este nerefăcut. În 2010, Bayern a ameninţat forul olandez că îl va da în judecată după accidentarea lui Robben la Mondial. Şi a cîştigat.

O ştire, publicată joi seară de tabloidul german Bild pe pagina sa de internet, a inflamat spiritele: " Robben a făcut un test în această dimineaţă pentru a vedea dacă muşchii coapsei la care suferise o leziune pe 25 septembrie rezistă. După cîteva minute şi două sprinturi, olandezul s-a oprit. Are din nou dureri. Nu este refăcut şi nu se ştie cînd va reintra la Bayern".

L-ar fi folosit într-un picior!
O veste care îi risipea şi ultima speranţă lui Van Gaal de a-l folosi marţi pe Arjen Robben, unul dintre jucătorii săi preferaţi, împotriva României. Pentru că, susţin surse apropiate federaţiei portocalii (KNVB), selecţionerul chiar plănuia să înceapă cu aripa în vîrstă de 28 de ani pe Naţional Arena. Deşi le spusese la începutul săptămînii unor jurnalişti batavi că Arjen nu se poate reface atît de repede, heer Louis voia să-l vadă la Bucureşti fie şi într-un picior! Aştepta sîmbătă, adică astăzi, un răspuns definitiv de la fotbalistul său.

Furia lui Van Gaal
Aflînd de testul pus la cale de Bayern joi, şi mai ales de rezultatul său negativ, LvG a luat foc. Fostul antrenor al bavarezilor îi suspectează pe nemţi că refuză să-l lase la lot şi că l-ar fi convins pe Robben să accepte strategia lor: "Dacă joci la Bucureşti şi accidentarea recidivează după cinci minute, poţi pierde tot turul în Bundesliga şi Champions League".

Din 25 septembrie, de cînd s-a lovit "Vitezistul de cristal", Bayern a pregătit două examene:
- vineri, 5 octombrie: Robben s-a plîns de dureri la zona afectată a coapsei
- joi, 11 octombrie: după cîteva ruperi de ritm, Arjen a abandonat antrenamentul

"Acum, după două teste nereuşite, şansele să-l avem pe Robben în România sînt nule" (De Telegraaf, cotidian olandez)

Au plătit scump în 2010
Totuşi, forul din Ţara Lalelelor, chiar dacă presează clubul alb-roşu în secret, nu poate face, public, scandal. Pentru că nu e prima oară cînd KNVB se războieşte cu Bayern din cauza lui Robben. În 2010, a simţit puterea bavarezilor.

Cu o săptămînă înaintea Mondialului, aripa a suferit la amicalul cu Ungaria o ruptură musculară la coapsa stîngă. S-a tratat la un vraci de lîngă Amsterdam şi, în ciuda opoziţiei lui Bayern, a zburat în Africa de Sud după "naţională". A intrat în al treilea meci din grupă, jucînd apoi inclusiv finala!

În septembrie însă, din cauza tratamentului neconvenţional la care a fost supus în iunie, Robben s-a accidentat grav la Bayern.

"Are o gaură în muşchi acum", au protestat nemţii, pornind la atac după ce au aflat că Arjen urma să stea pe tuşă pînă la sfîrşitul anului. Au ameninţat KNVB cu procesul, iar olandezii au dat înapoi. Au fost de acord să joace un meci demonstrativ la Munchen, toate beneficiile intrînd în contul bavarezilor. Ceea ce s-a şi întîmplat. Iar suma a fost suficient de mare. Dacă s-ar repeta şi acum, pierderea ar fi uriaşă, pentru că nemţii nu i-ar mai ierta!

3 milioane de euro ar fi fost suma cu care KNVB a despăgubit clubul Bayern în urma conflictului din 2010 cauzat de accidentarea gravă a lui Robben

18 zile a stat pînă acum Arjen Robben după această ultimă accidentare musculară; şi nu este încă refăcut

"Robben e blestemat. Se va reface de-abia în pauza pentru preliminariile Mondialului. Nu poate juca la «naţionala» Olandei în octombrie" ( Jupp Heynckes, antrenor Bayern, pe 4 octombrie)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează