INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SPANIA - OLANDA 1-5

Torpilaţi în inimă » Apărarea campioanei mondiale a fost surprinsă din toate părţile: capitulare jenantă!

Ramos și Alba nu s-au putut ține după sprinturile lui Robben, care s-a distrat cu spaniolii // Foto: Reuters
Ramos și Alba nu s-au putut ține după sprinturile lui Robben, care s-a distrat cu spaniolii // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 15 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 14 iunie 2014 22:56

Cuplul Ramos-Pique, cu care spaniolii primiseră 3 goluri în 13 meciuri la CE şi CM, n-a avut soluţii la explozia lui Robben şi Van Persie, iar flancul lui Blind a fost bulevard pentru centrări.

La fel ca-n 2010, la 0-1 cu Elveţia, Spania a debutat cu un eşec la Mondiale. Halucinantul 1-5 contra Olandei s-a dezvoltat pe ruinele unei apărări pulverizate de avioanele de război conduse de Robben şi Van Persie.

Tocmai linia aparent inexpugnabilă l-a trădat pe Del Bosque. Tandemul Ramos- Pique, cu care Furia Roja nu primise decît 3 goluri la ultimele două turnee finale (CE şi CM), l-a lăsat pradă de război pe Casillas. Care şi-a prelungit la Salvador coşmarul din finala

Ligii, concurîndu-i la gafe!
Nici flancul drept nu a funcţionat, Azpilicueta (preferat lui Juanfran) deschizîndu-i bulevard lui Blind pentru centrări (a reuşit două assisturi!). Pentru că Silva şi Xavi n-au strîns, preferînd să joace spre centru. Şi pentru că Busquets nu l-a sprijinit pe Xabi Alonso în mijlocul dominat limpede de olandezi.

Eroare de strategie!
Contra are explicaţia eşecului. "Nimeni nu se aştepta la aşa dezastru. În Spania a apărut teama că nu trec de grupe. Eroarea a fost că şi-au făcut baza într-o parte a Braziliei, unde erau 10 grade, şi s-au dus la Salvador, jucînd pe căldură extremă şi umiditate foarte mare. În a doua repriză nu au putut să stea în ghete", a spus antrenorul lui Getafe la DolceSport.

"Catastrofă biblică"
Presa spaniolă a taxat dur umilinţa. "Reparaţi asta! Olanda a copleşit campioana în 45 de minute de prăbuşire fizică într-o gală olandeză", scrie Marca, pe coperta neagră, adăugînd că "goleada a fost de proporţii biblice". El Mundo Deportivo aruncă vina pe "Vineri 13", AS titrînd "Sinistru total".

5 goluri a încasat Spania în 90 de minute cu Olanda, mai multe decît în ultimele 17 meciuri la un loc la CM 2010 şi CE 2010

"A fost cel mai prost meci al vieţii mele şi, în calitate de căpitan, le cer scuze fanilor pentru tot ceea ce am făcut toţi, mai ales pentru erori" (Iker Casillas, portar Spania)

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează