INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  FRANŢA - UCRAINA (ÎN TUR 0-2 / MÎINE, 22:00, DIGI 3)

Ultima reprezentaţie? » Deschamps ar putea fi demis dacă Franţa ratează barajul

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 noiembrie 2013 22:12

În cazul ratării calificării, Deschamps ar putea fi înlocuit. E selecţionerul cu cele mai puţine victorii de la Ştefan Covaci încoace, iar francezii îi reproşează inclusiv tensiunile din lot


Ziarele franceze fac mari eforturi să-şi mobilizeze "naţionala" şi fanii pentru a evita dezastrul în returul barajului cu Ucraina (0-2 în tur), de mîine seară. Dar nu ezită să analizeze şi consecinţele unei eventuale necalificări la CM 2014. Les Bleus ar deveni astfel prima campioană a lumii (1998) absentă la turneul final din Brazilia, ceea ce nu i se va tolera selecţionerului Didier Deschamps.

41 la sută victorii
Fostul căpitan al campioanei mondiale din 1998 a scăzut şi aşa dramatic în ochii suporterilor. Conform statisticilor, el este cel mai slab selecţioner din istoria reprezentativei Franţei, de la românul Ştefan Covaci încoace. În funcţie din iulie 2012, Deschamps a cîştigat doar 41 la sută dintre meciurile în care i-a condus pe "cocoşi" de pe bancă. Doar Covaci, în perioada 1973-1975, reuşise un procentaj mai slab: 40 la sută.

"Nu s-au privit"
Jurnaliştii de la Le Monde îi reproşează inclusiv faptul că "a eşuat în tentativa de a-i aborda pe jucătorii mai puţin dispuşi să facă echipă". Pierre Menes, unul dintre cei patru editorialişti jigniţi recent de Patrice Evra, "sînt nişte paraziţi", a observat în timpul meciului de la Kiev că "la schimbarea lui Giroud cu Benzema, cei doi nici măcar nu s-au privit. Franţa se ducea la fund şi ei erau mai preocupaţi de rivalitatea lor!".


7 victorii, 4 remize şi 6 eşecuri a înregistrat Deschamps ca selecţioner al Franţei. Bilanţul lui Kovaci: 6-4-5


"În vestiarul «Les Bleus» s-au petrecut multe în ultimul timp. De la entuziasm la ură, de la uniune naţională la demobilizare, de la mîndrie la indiferenţă şi dispreţ"
Le Monde, cotidian francez

"Deschamps are partea lui de vină la Kiev. Ce-a vrut cu Nasri conducător de joc? De ce Benzema în locul lui Giroud şi nu lîngă el, la 0-1? Şi selecţionerul e în eclipsă de formă"
L'Equipe, cotidian francez

Preşedintele în vestiar
În timp ce la francezi e "alarmă roşie!", ucrainenii debordează de optimism. Preşedintele ţării, Ianukovici, a vorbit cu fiecare jucător în vestiar, iar mijlocaşul Rotan e pus pe glume: "Lăsaţi-ne să ne pregătim de Mondial! Daţi-i Balonul de Aur lui Fedeţki. L-a «ucis» pe Ribery". Totodată, portarul Piatov se laudă cu un nou record: 728 de minute fără gol primit la "naţională".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
monere1980
monere1980  •  19 Noiembrie 2013, 01:31

ca o fi si asta mare antrenor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează