INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  UNGARIA

Ungurii trag de Mutu al lor! » Maghiarii fac eforturi, în media şi pe facebook, pentru a-l convinge pe rebelul Szabolcs Huszti să revină la "naţională"

Articol de - Publicat vineri, 05 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 05 octombrie 2012 00:03

Suporterii din ţara vecină vor pace între "decarul" de 29 de ani al Hannovrei, star în Bundesliga, şi selecţionerul Egervari. România va întîlni Ungaria în martie 2013 la Budapesta şi în septembrie 2013 la Bucureşti


Este unul dintre starurile prezentului în Bundesliga. Cifrele lui Szabolcs Huszti, 29 de ani, sînt fabuloase: are 3 goluri şi 7 pase decisive în 5 meciuri jucate pentru Hannovra, una dintre echipele tari ale Germaniei. Dacă pînă acum puteam respira liniştiţi, întrucît Huszti s-a retras din prima reprezentativă a maghiarilor, adversarii "tricolorilor" în preliminariile pentru Mondialul din 2014, ultimele informaţii din vecini îi trezesc îngrijorare lui Victor Piţurcă. Ungurii, în frunte cu foste glorii ale lor, precum Pal Dardai, fac presiuni ca Huszti să fie rechemat la selecţionata maghiară, după o discuţie lămuritoare între "decarul" Hannovrei şi selecţionerul Sandor Egervari. Mai mult, pe reţeaua de socializare facebook, a fost creat un profil de către suporterii unguri pentru a-l convinge pe Huszti să-şi reconsidere poziţia faţă de echipa naţională.

A fugit din cantonament să petreacă
Portretul de sportiv al mijlocaşului ofensiv este tare asemănător cu cel al lui Adrian Mutu al nostru. Foarte talentat, dar introvertit, rebel şi capricios, Huszti a fost adus la echipa naţională a ungurilor, în 2004, de către Lothar Matthaus. În iunie 2007, s-a certat cu selecţionarul Varhidi întrucît a plecat din cantonament, vă sună cunoscut gestul?, înaintea unui meci din preliminariile Euro 2008, şi s-a dus să se distreze. "Oricum, nu cred că eram titular", a motivat Szabolcs propria fugă. S-a întors după 9 luni la prima reprezentativă. Iar în septembrie 2010, Huszti şi-a anunţat retragerea de la "naţională" printr-o scrisoare deschisă în care a scos în evidenţă diverse motive, gen "vreau să mă concentrez la echipa de club" şi "nu-mi place atmosfera din jurul primei reprezentative".

7 goluri în 51 de prezenţe în prima selecţionată a maghiarilor a marcat Huszti în perioada 2004-2010

2 milioane de euro este cota de piaţă a lui Huszti conform transfermarkt.de

Ce-a făcut Huszti în fotbal
Golurile marcate încă din primul sezon la Hannovra, ediţia 2006/2007, cînd a şi apărut în topul celor mai buni mijlocaşi din Bundesliga, i-au mărit faima lui Huszti. În primul mandat la gruparea saxonă, 2006-2009, a marcat de 17 ori în 81 de partide. Deşi dorit de Celtic, Bolton sau Bayern, ungurul a ajuns pe 1 februarie 2009 la Zenit St. Petersburg, ca să-l înlocuiască pe Arşavin. Hannovra a luat, oficial, 2,5 milioane de euro, Huszti avea un salariu aproximativ egal cu această sumă. La ruşi a dat 7 goluri în 58 de meciuri, a cîştigat două campionate, s-a umplut de bani, dar i-a plăcut şi viaţa. În vară, a decis să se întoarcă la Hannovra, unde e idol pentru fani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează