INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA - CHILE 1-1 D.PREL., 3-2 LA PENALTY-URI

VIDEO+FOTO Brazilia scapă vie din ruleta chiliană » Selecao salvată de ”transversală” şi de ratările chilienilor de la punctul cu var: 3 din 5

Articol de - Publicat duminica, 29 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 28 iunie 2014 23:47

Cel mai bun om al gazdelor a fost chilianul Jara. Le-a deschis scorul, cu un autogol, şi a ratat penalty-ul decisiv

A fost un adevărat război mediatic înaintea "şocului" de aseară, de la Belo Horizonte. Cu destule lovituri sub centură, de ambele părţi. Dar i-a făcut bine partidei. Brazilia - Chile a început direct în viteza a 4-a, dacă nu cumva a 5-a.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

A fost autogol!
Selecao, în special, a intrat extrem de montată în meci. Iar după şutul-avertisment al lui Marcelo, a deschis scorul. Corner Neymar, balon prelungit de Thiago Silva şi expediat în plasă de....Jara (18). Un autogol pe care David Luiz, aflat în spatele nefericitului fundaş chilian, l-a celebrat de parcă el ar fi marcat.

Cînd Hulk o comite
"Mineirao" a luat foc şi Brazilia şi-a luat viteză. Neymar parcă ar fi făcut o cură de Red Bull, aşa s-a dezlănţuit. Numai că golul a picat în poarta cealaltă. Cînd presiunea asupra careului lui Bravo era mai mare, Hulk şi-a bătut joc de eforturile coechipierilor, pasînd neglijent. Alexis Sanchez a profitat şi l-a executat pe Julio Cesar cu un şut în diagonală: 1-1.

Şi mai înverşunaţi
Selecao n-a acuzat însă şocul. Dimpotrivă. S-a năpustit cu şi mai multă înverşunare spre careul advers. "Capul" lui Neymar (36), deviat "peste" de Thiago Silva, imprecizia lui Fred, "peste" din 8-9 metri (40), şi intervenţia lui Bravo, reflex de senzaţie la bomba lui Dani Alves (42), au fost marile momente ale finalului de repriză. Plus replica lui Aranguiz, blocat în ultima secundă de David Luiz şi Fernandinho.

Cu garda deschisă
Tempoul a rămas la fel de ridicat şi după reluare. Arbitrul Howard Webb i-a refuzat lui Hulk golul de 2-1, pentru o preluare cu braţul înaintea şutului, apoi Aranguiz l-a avut pe 1-2 în picior: şut din 9 metri, lateral, paradă Julio Cesar. Raidurile chilienilor i-au ambiţionat pe amfitrioni. La poarta cealaltă Jo a ratat reluarea, Neymar şi Hulk au eşuat în faţa lui Bravo. Şi s-a ajuns la prelungiri.

Cît tupeu!
Brazilienilor din tribune parcă nu le venea să creadă. O echipă pe care au învins-o mereu la Mondiale, mereu la scor, avea acum tupeul să le facă deranj în propria casă. Şi să se încăpăţîneze să reziste: 1-1 după primele 15 minute ale prelungirilor, cu un singur şut mai acătări, semnat Hulk, la fel la final. Şi o "transversală" lui Pinilla, de-a cutremurat tot stadionul!

Brazilianul Jara
Tensiunea a atins cote paroxistice la penalty-uri. După execuţia sigură a lui David Luiz, a urmat o serie de 3 ratări: Pinilla, Willian, Alexis Sanchez. Marcelo a făcut 2-0 şi se părea că Brazilia nu va mai avea emoţii. De unde! Aranguiz, 1-2, Hulk a ratat, iar Diaz a restabilit egalitatea: 2-2. Neymar n-a iertat, dar Jara, cel care deschisese scorul pentru Selecao, a comis-o din nou: bară! Şi Brazilia a evitat dezastrul. E în "sferturi".


4 victorii are acum Brazilia împotriva Chile la Mondiale. Precedentele: 4-2 (1962), 4-1 (1998), 3-0 (2010)

14 din 23 de echipe care au executat primul penalty în fazele eliminatorii la CM s-au calificat

6 meciuri consecutive fără gol marcat în prelungiri la CM a bifat Brazilia după meciul cu Chile

Brazilia - Chile
Posesie: 50% - 50%
Şuturi: 23-13
Cadrate: 13-5
Acurateţea paselor: 74% - 77%
Driblinguri: 42 - 13

L-au suspectat degeaba
Howard Webb a avut o prestaţie ireproşabilă în meciul de aseară. Arbitrajul foarte bun a venit şi ca un răspuns la insinuările de dinaintea meciului ale chilianului Alexis Sanchez, care sugera faptul că "centralul" din Insulă i-ar putea favoriza pe brazilieni. N-a fost cazul. Cea mai controversată fază a întînirii a avut loc la zece minute după pauză: Hulk a pătruns în careul lui Bravo şi a reuşit să marcheze după o execuţie cu tibia. Stadionul a erupt, însă Webb a anulat golul, pe motiv de henţ, şi i-a arătat "galben" atacantului. Corect. În momentul preluării, Hulk se ajutase de mînă. (Vlad Ispas)

Brazilia - Chile 1-1 (3-2, după penalty-uri)
David Luiz (18) / A. Sanchez (32)
Au marcat: David Luiz, Marcelo, Neymar / Aranguiz, M. Diaz
Au ratat: Willian, Hulk / Pinilla, A. Sanchez, Hara
Brazilia: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho (72 Ramires), Luiz Gustavo - Hulk, Oscar (106 Willian), Neymar - Fred (64 Jo). Antrenor: Luiz Felipe Scolari
Chile: Bravo - Isla, F. Silva, Medel (108 Rojas), Jara, Mena - Aranguiz, Vidal (87 Pinilla), M. Diaz - A. Sanchez, Edu Vargas (57 F. Gutierez). Antrenor: Jorge Sampaoli
Cartonaşe galbene: Hulk (55), Luiz Gustavo (60), Jo (93), Dani Alves (105) / Mena (17), F. Silva (40), Pinilla (102)
Stadion: Estadio Mineirao (Belo Horizonte)
Arbitru: Howard Webb (Anglia)

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
haideusicfr
haideusicfr  •  29 Iunie 2014, 16:31
Postat de terentesititina pe 29 Iunie 2014, 13:16

Lasati-i fratilor pe agramatii de la gsp.ro in pace. Asta-i trupa, cu asta defilam. Filip Filipovici, redactorul revistei interbeliece "Ilustratia Colorata" avea o vorba: "publicul inghite" . Si plateste-as adauga eu. Mai interseanta este teoria conspiratiei in jurul meciului Brazilia-Chile. Neaos si deci conspirativ-nativ, amjuarat eu pe mormantul mamei (in fine, n-a murit ea deocamdata-deci mai multa asa, figurativ) ca o sa-i fure Arbitrul Mafiafifa pe chilieni. Aiurea. Le-a anulat, ciobanul de Webb, gol de degeaba Braziliei, care au fost milimetri de eliminare la sutul betivanului de Pinilla. Chiar se joaca pe cinstite? Nu cred! Sa vedem mai incolo...I-au furat pe c

Daca n-ar fi * agramatii* de la gsp nu ne-am putea da cu parerea.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 13:36

on topic : dupa 13-5 suturi pe poarta si 8-3 ocazii de gol, necalificarea Braziliei ar fi fost o mare nedreptate, un ghinion teribil. faptul ca pacalicii lor de atacanti, celebrul trio de comici : fred - hulk - jo, sunt deja campionii mondiali ai ratangiilor, nu inseamna ca un Neymar, Oscar sau Julio Cesar nu merita sferturile, in dauna unei echipe kiliene experta la cotonogareala. Neymar a fost "temperat' de la bun inceput, prin 5-6 faulturi dure ce erau gata gata sa il scoata din circuit, precum celebrul fault criminal, la Pele, al lui João Morais, acum aproape 50 de ani.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  29 Iunie 2014, 13:25

4 victorii are acum Brazilia împotriva Chile la Mondiale. Precedentele: 4-2 (1962), 4-1 (1998), 3-0 (2010) __ a fost egal, nu mai radeti degeaba de cei de la TVR. ei au facut vreo doua sute de gafe la aceste transmisii, intr-adevar, dar voi faceti doua sute de erori pe zi. de ani buni.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează