INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  OLANDA - CHILE 2-0

VIDEO+FOTO InFERnal » Olanda s-a impus şi în meciul cu Chile, 2-0, deşi n-a mai impresionat

Articol de - Publicat marti, 24 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 00:36

Acest 5-3-2 al lui Van Gaal nu e chiar sistemul ideal pentru Olanda, dar selecţionerul a schimbat genial de două ori contra chilienilor: Fer şi Depay. Ieri, rezervele au făcut diferenţa


Ufff, am ajuns sus, iarăşi, în capătul tribunei, exact sub acoperiş. Sînt epuizat :). De fiecare dată cînd fac drumul ăsta, cu sute de trepte pe scări întortocheate, mă gîndesc că brazilienii care au proiectat Itaquerao au avut ceva cu ziariştii. Sau poate e un pact secret cu jucătorii: "Vreţi să scrieţi de fotbal? Atunci, pregătiţi-vă! Fizic! Să fiţi ca ei!".

Click aici pentru VIDEO!

Surprize, Van Gaal
Olandezii tocmai au ieşit pe gazon, în soarele paulista care nu arde, ca la Manaus, e foarte plăcut. Nu este Van Persie, suspendat. Nici Indi, încă nu şi-a revenit după comoţia suferită cu Australia. De Guzman, menajat, are un "galben". Van Gaal surprinde, ca de obicei: Lens vîrf, lîngă Robben, Kuyt fundaş stînga. Aşa prezintă portocaliii echipa. Numai că acest 5-3-2 poate fi uşor 3-5-2 sau 4-4-2 sau 4-3-3. Sau chiar 3-3-4, pe un atac total. Kuyt e extremă.

99 de selecţii are Dirk Kuyt (33 de ani) la "naţionala" Olandei, pentru care a marcat 24 de goluri

Van Gaal e foarte supărat, vede conspiraţii: "S-au dat două penaltyuri inexistente împotriva noastră. Nu-mi plac arbitrajele". Îl deranjează şi că organizatorii au pus meciul Braziliei după, "ca să-şi aleagă gazdele adversarii din «optimi». E ridicol, FIFA vorbeşte de fair-play?".

Sîntem la Santiago?
Chilienii apar şi ei. Vidal lipseşte. La primul cartonaş va fi suspendat, cum să rişte Sampaoli să piardă cel mai bun jucător în faza următoare? Acest selecţioner, care în urmă cu 12 ani era angajat la primărie şi la banca Provincia - nu antrena încă profesionişti - i-a uluit pe toţi. E un magician argentinianul
Pe stadion se aude Tunetul lui AC/DC. La refren, în loc de Thunder, "Itaquerao" urlă: Chile! Pentru că tribunele sînt roşii, pline de chilieni. Sînt doar cîteva pete portocalii. Iar la imn se întîmplă ceva inimaginabil. Sud-americanii cîntă cu o pasiune imensă, peluzele tremură. E splendid. Sîntem la Santiago? Arbitrul gambian Gassama fluieră startul pe o arenă ce pulsează în ritmul Chi-chi-chi, le-le-le, Viva Chile!

Doar cursa lui Robben într-o repriză
"Lalelele" chiar au o linie de 5 în faza defensivă, apoi se deschid cînd recuperează mingea, cu Janmaat şi Kuyt lipindu-se de benzi, într-un 3-4-1-2 interesant, ca şi chilienii. Numai că sînt precauţi, nu riscă nimic, prea mult aşteaptă, îşi lasă adversarii să controleze jocul. Şi nu e bine pentru ei, chiar dacă 0-0 le convine. Termină primii datorită golaverajului. Nici pentru meci nu-i bine, ritmul e lent, rareori se accelerează. Chilienii încearcă să-i fixeze prin combinaţii. Nu le ies întotdeauna. Însă Gutierrez finalizează slab după o schemă inspirată la un corner. Portocaliii se trezesc de-abia după o jumătate de oră, iar Robben simte că numai singur poate cîştiga acest meci. Ia o minge de la centrul terenului, fuge ca un iepure, driblează tot şi şutează în cros. Bravo e bătut, dar mingea ocoleşte poarta. Unica ocazie a Olandei 45 de minute.

În final, Fericiţi!
Şi în repriza a doua joacă la fel batavii. Cu multe pase lungi, fără nici un efect. Totuşi, Van Gaal face o mutare genială. Depay e din nou pe teren, iar Olanda prinde culoare. Tocmai Depay e aproape de gol. Bravo respinge spectaculos. Van Gaal mai schimbă o dată excelent. Intră şi Fer şi, în sfîrşit, tabela se modifică. Cine înscrie? Fer! E singur în 6 metri, cap şi plasa se scutură. 1-0. Gelos, Depay punctează şi el în prelungiri. 2-0. Olanda e FERicită, chiar dacă n-a jucat tocmai ce-şi doreşte ca să fie campioana lumii.


Au cerut 5 penaltyuri. Unul singur a fost
Pînă la pauză, chilienii au protestat de trei ori, cerînd lovituri de pedeapsă, dar arbitrul gambian Gassama i-a refuzat de fiecare dată. O dată a fost însă. Cînd Kuyt l-a împins pe Alexis în careu în minutul 35. La celelalte două, nici un fault. Nici la De Jong în faţa lui Aranguiz, nici la Vlaar în duelul cu Vargas. Poate că gambianul a aflat de protestul lui Van Gaal împotriva arbitrilor şi de aceea a închis ochii la Kuyt. În minutul 63, Alexis a cerut şi el penalty. N-a fost. Cillessen a atins mingea. În final, balonul s-a oprit în antebraţul lui De Vrij, dar arbitrul a considerat că a fost neintenţionat.

Olanda - Chile 2-0
Fer 77, Depay (90+2)
Olanda: Cilessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij, Blind - Wijnaldum, De Jong, Kuyt (89 Kongolo) - Robben, Sneijder (75 Fer), Lens (69 Depay)
Antrenor: Louis Van Gaal
Chile: Bravo - Medel, Silva, Jara - Isla, Aranguiz, Diaz, Mena - Gutierrez - Sanchez, Vargas
Antrenor: Jorge Sampaoli
Cartonaşe:Blind 64 - Silva 25
Stadion: Arena Corinthians (Sao Paulo)
Arbitru: Bakary Gassama (Gambia)

Cifrele partidei, clasamentul, infografii şi multe alte informaţii speciale de la Campionatul Mondial!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
bamse1901
bamse1901  •  24 Iunie 2014, 16:38
Postat de dommon pe 24 Iunie 2014, 12:00

ai apucat sa dai copy/paste la mesajul asta la toate articolele despre cupa mondiala? nici macar nu e despre meciul croatia-mexic...croatii au jucat slab tare, mexicul i-a dominat bine de tot, au avut si un penalty refuzat... una peste alta, olanda merita sa mearga mai departe de pe primul loc, si probabil e intre primele 4 favorite la castigarea mondialului

NU AM DAT NICIUN COPY, am crezut ca e articolul cu croatia si am crezut ca nu se postase mesajul, iar dupa am vazut ca am gresit, asta e imi cer scuze

dommon
dommon  •  24 Iunie 2014, 12:00
Postat de bamse1901 pe 24 Iunie 2014, 09:58

imi pare rau de Croatia dar nu au jucat nimic. probabil ca au un antrenor ca al nostru

ai apucat sa dai copy/paste la mesajul asta la toate articolele despre cupa mondiala? nici macar nu e despre meciul croatia-mexic...croatii au jucat slab tare, mexicul i-a dominat bine de tot, au avut si un penalty refuzat... una peste alta, olanda merita sa mearga mai departe de pe primul loc, si probabil e intre primele 4 favorite la castigarea mondialului

bamse1901
bamse1901  •  24 Iunie 2014, 09:58

imi pare rau de Croatia dar nu au jucat nimic. probabil ca au un antrenor ca al nostru

Vezi toate comentariile (3)
Comentează