INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  ITALIA - URUGUAY 0-1

VIDEO+FOTO Muşcă şi fugi! » Uruguayul a tranşat duelul pentru locul 2 cu Italia, 1-0, şi va întîlni Columbia în optimi

Articol de - Publicat miercuri, 25 iunie 2014 00:00 / Actualizat marti, 24 iunie 2014 22:48

Fără inspiraţie şi vlagă, dar şi rămasă în zece oameni după pauză, echipa care a mers ieri pe scheletul lui Juventus, a cedat la o fază fixă, stoperul lui Atletico marcînd cu capul la colţ
Italia a devenit a cincea "naţională" din Europa care părăseşte competiţia încă din faza grupelor, după înfrîngerea cu Uruguay (0-1), care se pregăteşte de derbyul sud-american în "optimi" cu Columbia.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Fără inspiraţie şi vlagă, dar şi rămasă în zece oameni după pauză, echipa care a mers ieri pe scheletul lui Juventus, a cedat la o fază fixă, stoperul lui Atletico marcînd cu capul la colţ
Italia a devenit a cincea "naţională" din Europa care părăseşte competiţia încă din faza grupelor, după înfrîngerea cu Uruguay (0-1), care se pregăteşte de derbyul sud-american în "optimi" cu Columbia.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

La Natal, fanii celeştii domină, logic, duelul din tribune. Pe terenul prost, chel şi pămîntiu, bătălia este crîncenă. Bine măcar că nu plouă! Plouă însă cu intrări tari, la intimidare. Balotelli, Cavani şi Suarez sînt rapid controlaţi la glezne. Prima emoţie o are Muslera, dar "efectul Pirlo" îl găseşte pe traiectorie.

Ce junglă e la mijloc!
La mijlocul terenului este densitate ca-n India, se risipesc mult mingi şi se văd puţine acţiuni coerente. 3-5-2-ul italian, preluat de Prandelli de la Juventus (cu toată defensiva campioanei), îi ţine departe de poartă pe sud-americani. Numai că Balotelli e foarte nervos (ia un "galben"), iar Immobile, păzit atent de Gimenez, trage din 12 metri în peluză. Dincolo, scapă Suarez (unghi închis) şi Buffon îl blochează prin două parade de efect. Posesia e a azzurrilor (58%), însă şi teama de a nu pierde. Egalul îi duce mai departe. Aşa că nulul de la pauză nu surprinde pe nimeni, ci doar dezamăgeşte profund asistenţa.

Iese Balo, "roşu" Marchisio!
Prandelli nu riscă şi-l scoate pe SuperMario: intră Parolo, incisiv pe flanc, iar Verratti este avansat al doilea vîrf. Mută şi Tabarez, cu Maxi Pereira în locul lui Lodeiro. Echilibrul e rupt de intrarea stupidă a lui Marchisio, taxată cu "roşu" (puţin cam sever) de mexicanul Marco Rodriguez. De ce i-a fost frică lui Prandelli tot nu scapă! Asta după ce celălalt Rodriguez de pe teren, Cristian, trimite paralel cu poarta la "un-doi"-ul cu Suarez. Care ratează singur cu Buffon, autorul unui reflex fantastic, la mijlocul reprizei. Celeştii forţează şi cu Stuani, iar Italia trece la un catenaccio eroic. E scos şi Immobile, mînă moartă, şi apare Cassano. Italia cedează însă la o fază fixă, Godin fiind iarăşi acolo cu o lovitură de cap: 0-1. Suarez se joacă, avînd şansa să ucidă meciul, dar azzurrii sînt epuizaţi. Atacă şi cu Chiellini, dar tot degeaba!

50 de meciuri a atins Uruguayul la CM după partida de aseară

142 de partide la "naţională" are Gigi Buffon: cel mai selecţionat italian i-a egalat în clasamentul all-time mondial pe Cafu şi Thuram

48 de ani au trecut de cînd Italia n-a mai fost eliminată pentru a doua oară consecutiv din grupe de la CM

Godin, omul golurilor decisive
Reuşita care a trimis Italia acasă a fost semnată de Diego Godin. Stoperul este cel care, printr-un gol înscris pe Nou Camp, le-a adus titlul celor de la Atletico Madrid. Tot el a punctat şi în finala Europa League, însă Real Madrid a egalat în ultima clipă şi a învins în prelungiri, cucerind trofeul.

Canibalul a muşcat din nou!
Cu doar cîteva secunde înainte de golul lui Godin, Luis Suarez a fost eroul unei faze controversate: l-a muşcat pe Chiellini de umăr! Deşi fundaşul italian i-a arătat arbitrului urmele lăsate sub tricoul sfîşiat, Suarez a rămas pe teren. Acelaşi jucător de la Liverpool a lovit la fel şi-n Premier League, cînd victimă i-a căzut sîrbul Ivanovici.

Marchisio, eliminat corect
În minutul 59, Claudio Marchisio l-a atacat violent, cu talpa pe tibie, pe uruguayanul Arevalo Rios. Arbitrul a acordat corect cartonaşul roşu. Totuşi, cu opt minute înainte, mexicanul nu a acordat penalty după ce Bonucci l-a trîntit în careu pe Cavani.

Italia - Uruguay 0-1
Godin (81)
Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Ghiellini - Darmian, Verratti (75 Thiago Motta), Pirlo, Marchisio, De Sciglio - Immobile (71 Cassano), Balotelli (46 Parolo). Antrenor: Cesare Prandelli
Uruguay: Muslera - Caceres, Gimenez, Godin, A. Pereira (63 Stuani) - A. Gonzales, Arevalo Rios, Lodeiro (46 Maxi Pereira), C. Rodriguez (78 G. Ramirez) - Suarez, Cavani. Antrenor: Oscar Tabarez
Cartonaşe galbene: Balotelli (22), De Sciglio (77) - Rios (46), Muslera (90Ă3)
Cartonaş roşu: Marchisio (59)
Stadion: Estadio das Dunas (Natal)
Arbitru: Marco Rodriguez (Mexic)

Clasamentul grupei şi întregul tablou al Campionatului Mondial!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (1)
bobinatul
bobinatul  •  25 Iunie 2014, 11:14

Deci nu inteleg: fie "Echilibrul e rupt de intrarea stupidă a lui Marchisio, taxată cu "roşu" (puţin cam sever) de mexicanul Marco Rodriguez" fie "Marchisio, eliminat corect". Inainte aveati articole diferite care se bateau cap in cap. Acum discrepantele sunt in acelasi articol.... cat de jos ati ajuns....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează