INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  FRANŢA - NIGERIA 2-0

VIDEO+FOTO Pogboom! » Franţa a învins Nigeria, 2-0, după ce a deschis scorul abia în minutul 79

Articol de - Publicat marti, 01 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 01 iulie 2014 00:20

Reuşita lui Paul Pogba, mijlocaşul lui Juventus, a rezolvat practic un meci pe muchie de cuţit. Africanii se pot considera nedreptăţiţi, după ce arbitrul Geiger l-a iertat pe Matuidi de eliminare (55)


Franţa e în "sferturi", dar s-a chinuit cumplit cu Nigeria. Scorul, 2-0, este chiar exagerat ţinînd cont de cum au decurs ostilităţile la Brasilia. Iar dacă arbitrul Mark Geiger n-ar fi închis ochii la un fault de "roşu" al lui Matuidi, cine ştie cum ar fi arătat tabela la final.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Figuranţi
După simulacrul cu Ecuador (0-0), cînd Deschamps a odihnit mai mulţi titulari, "Les Bleus" şi-au regăsit în debut doar o parte din armele cu care umiliseră Hondurasul (3-0) şi Elveţia (5-2). Ritmul a fost ridicat, combinaţiile s-au legat. Dar în faţa porţii, unde era vital, a lipsit concentrarea. Rezultatul? Din primele 45 de minute am rămas cu marea oportunitate a lui Pogba, un voleu respins senzaţional de Enyeama. Giroud? Benzema? Veritabili figuranţi.

Ofsaid milimetric
Nu-i mai puţin adevărat că şi Nigeria a fost la înălţime. Mereu în coasta "cocoşilor". Şi dacă n-ar fi avut parte de un asistent tipicar, "Super Eagles" ar fi condus la pauză cu 1-0. Emenike a marcat în minutul 19, însă golul i-a fost anulat de "centralul" Marc Geiger pentru un ofsaid milimetric!

Matuidi era de "roşu"
A doua repriză, acelaşi tablou. Pînă-n minutul 55, care a adus cu sine cel mai dur moment de pînă atunci al meciului. Matuidi l-a cosit pe Onazi, ce n-a mai putut continua, fiind scos pe targă. Un fault de "roşu" direct, pe care americanul Geiger l-a amendat cu jumătate de măsură: "galben". Deschamps şi-a pierdut răbdarea cu Giroud, înlocuindu-l cu Griezmann. Dar prima ocazie a bifat-o Odemwingie, la poarta cealaltă.

Eliberarea
Şi-a venit minutul 70. Combinaţie Griezmann - Benzema, atacantul Realului e singur cu Enyeama, balonul trece pe sub portar, dar e degajat de Moses aproape de pe linie. A fost ca un semnal pentru "cocoşi", care s-au năpustit asupra careului nigerian. Golul nu mai putea întîrzia. Cabaye, "transversală", şi Benzema l-au anunţat, Pogba l-a marcat: 1-0, minutul 79. La prima greşeală a uluitorului Enyeama (!), care pînă atunci îi adusese la disperare pe francezi cu intervenţiile sale.

Fără replică
Din acest moment, totul a devenit mai simplu pentru francezi. Obligaţi să atace, nigerienii s-au descoperit tot mai mult. Şi dacă Enyeama i-a mai salvat o dată, la următoarea şarjă a adversarului n-a mai avut replică: Griezmann a reluat, Yobo a deviat, 2-0. Autogol. Şi "Les Bleus" merg mai departe.

"Am avut ocazii, dar golul a venit destul de tîrziu. A fost multă tensiune şi am avut de luptat cu o echipă atletică"
Didier Deschamps, selecţioner Franţa

"Golul pe care l-am marcat ne-a eliberat, pur şi simplu. Problema era la noi"
Paul Pogba, mijlocaş Franţa

3 eliminări a suferit Nigeria la cele trei Mondiale în care a ajuns în "optimi", 1-2 cu Italia, în 1994, 1-4 cu Danemarca, în 1998, şi 0-2 ieri, cu Franţa

10 meciuri
la rînd fără înfrîngere are Deschamps ca selecţioner şi internaţional al Franţei la Mondiale

5 este numărul Mondialelor la care "cocoşii" au depăşit consecutiv faza grupelor şi apoi au ajuns pînă în semifinale

186 de minute fără
gol adunase Franţa pînă la golul lui Pogba la actualul turneu. În precedentele 119 marcaseră de 8 ori

3 goluri
pentru "naţională" a înscris Pogba

57 pase reuşite, 2 şuturi pe poartă şi 21 de recuperări a avut Pogba, fiind lider la toate aceste capitole

2 autogoluri au contribuit la parcursul Franţei (Valladares şi Yobo): e prima echipă din istorie care beneficiază de două reuşite în propria poartă la acelaşi CM

FRANŢA - NIGERIA 2-0
Au marcat: Pogba (79), Yobo (90+2-autogol)
FRANŢA: Lloris - Debuchy, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, Matuidi, Cabaye - Valbuena (90Ă3 M. Sissoko), Giroud (62 Griezmann), Benzema.
Antrenor: Didier Deschamps
NIGERIA: Enyeama - Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshaniwa - Obi Mikel, Onazi (59 R. Gabriel) - Musa, Victor Moses (89 Nwofor), Odemwingie - Emenike.
Antrenor: Stephen Keshi
Cartonaş: Matuidi (54)
Stadion: Mane Garrincha (Brasilia)
A arbitrat: Mark Geiger (SUA)

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 Iulie 2014, 02:13

meci foarte bun. calificare fara dubii.

treadstone
treadstone  •  01 Iulie 2014, 10:59

Un rosu cat casa chiar in fata arbitrului. Italia a plecat acasa dupa un rosu la o faza mai putin grava ca asta. Campionatul asta a fost ruleta ruseasca, ruleta care continua sa se invarta. sa vedem unde se va opri.

dehasdeu
dehasdeu  •  01 Iulie 2014, 09:43

Draga dl Botezatu, Doua lucruri am sa-ti spun: 1) offside-ul este offside indiferent daca este de 1 mm sau de 1 metru. 2) nu cred ca se poate spune ca Franta s-a "chinuit cumplit" cu Nigeria. Hai sa fim seriosi... nici Franta nu e o superechipa, dar nici Nigeria nu este o echipa de mana a III-a...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close