INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  URUGUAY - ANGLIA 2-1

VIDEO+FOTO Uruguay - Anglia 2-1! Comentatorul sud-american a plîns în tribună după golul victoriei: ”Que te quiero, Suarez!”

Articol de - Publicat vineri, 20 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 20 iunie 2014 00:31

"Cît de mult te iubesc, Suarez!", a strigat uruguayanul la microfon. Albaştrii visează la calificare. Albionul? Dacă nu pierd costaricanii cu Italia, englezii pleacă. Spre casă!
Meciul începe la metrou, în staţia Republica, unde e o coadă de 30 de metri la bilete. Şi uruguayenii, şi englezii sînt acolo, la rînd. Sud-americanii beau mate, trec cănile lor speciale cu infuzie de ceai de la unul la altul, în timp ce englezii nu se satură niciodată de bere, vor să epuizeze toată Brahma braziliană. Asta nu înseamnă că uruguayenii resping berea. No, senor! "La cerveza" place tuturor!

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Şi "cerveza" îi face euforici şi pe unii, şi pe alţii. Cîntă şi ţopăie chiar şi în peluzele ridicate pe structură metalică. Hei, nu vă e frică? Voi nu ştiţi că tribunele astea pe piloni vor fi demontate după Mondial? Cum să le fie teamă? Ei nu se gîndesc decît la fotbal şi la victorie azi! Au fost învinşi în prima etapă, dacă nu bat acum e de rău.

"Canibalul" muşcă mereu
Celeştii sînt fericiţi. Suarez al lor de aur e pe teren, s-a refăcut. Englezii nu l-ar mai fi vrut pe Rooney, dar Hodgson e neînduplecat: "Niciodată nu-l scot pe Rooney!". Şi Wayne are două ocazii uriaşe într-o primă repriză jucată ca o finală de Mondial, atît a fost de intensă. Numai că Rooney e aproape, la cîţiva centimetri de plasă, de două ori înaintea pauzei, dar nu înscrie. Maximum pentru el, bară! În timp ce Suarez nu ratează. "Canibalul" muşcă din englezi. 1-0 (39)! Comentatorul uruguayan domină masa presei. Cîntă de bucurie! Fanii albaştrilor sînt în delir. Peluza rezistă.

40 de goluri are Suarez în 78 de meciuri la "naţională"

Lacrimile, fericirea supremă
Celeştii încep şi mai bine după pauză, dar Suarez şi Cavani plutesc încă. Şi pierd două şanse mari. Ce zice legea lui Murphy, egalează Anglia? Nu, pentru Rooney pare că nu mai există cuvîntul gol la World Cup. Mingea lui se lipeşte de Muslera. Şi totuşi, după 759 de minute fără să marcheze la Mondial, Wayne găseşte plasa. Din 4 metri, ce mai contează. I-a salvat pe englezi? Nu, iarăşi nu! Pentru că Suarez scapă singur şi rupe plasa. Nu se mai aude decît comentatorul uruguayan: "Que te quiero, Suarez!". Plînge, e fericirea supremă! "Cît de mult te iubesc, Suarez!".

GRUPA D
1. Costa Rica 1 1 0 0 3-1 3p
2. Italia 1 1 0 0 2-1 3p
3. Uruguay 2 1 0 1 3-4 3p
4. Anglia 2 0 0 2 2-4 0p

760 de minute i-au luat lui Rooney să înscrie primul său gol la CM

Mondial special AICI » Meciuri live, statistici real-time, infografii spectaculoase

15 arestaţi
Chiar înaintea meciului, poliţia locală a operat 15 arestări pe Avenida Sao Joao. Majoritatea brazilieni şi cîţiva străini care aruncaseră petarde şi torţe în direcţia unor fani englezi ce beau bere pe terasa unui bar. Speriaţi, britanicii au luat-o la fugă, dărîmînd scaunele şi mesele întîlnite în cale.

Godin trebuia eliminat
În minutul 28, Godin l-a lovit cu cotul în gît pe Sturridge. Fundaşul uruguayan avea deja un cartonaş galben, încasat în minutul 9. Doar că arbitrul spaniol Carlos Velasco Carballo l-a iertat de avertismentul fatal!

Ibra şi Cafu, oaspeţi de vază
În tribunele stadionului din Sao Paulo s-au aflat şi două nume mari: Ibrahimovici, sosit în Ţara Cafelei acum o săptămînă, şi Cafu. Suedezul nu s-a calificat la CM, ratînd prezenţa după barajul cu Portugalia, în timp ce brazilianul este originar chiar din oraşul care a găzduit deschiderea turneului.

Emoţii cu Alvaro Pereira!
În minutul 61 al partidei, fostul jucător al CFR-ului, Alvaro Pereira, a fost lovit cu genunchiul în cap de către Sterling după un tackling asupra englezului. Pereira a rămas inert pentru cîteva secunde, dîndu-le emoţii colegilor, însă şi-a revenit imediat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
un.baiat
un.baiat  •  20 Iunie 2014, 21:02
Postat de botizann pe 20 Iunie 2014, 09:43

Ba voi sunteti normali ? Cum sa piarda Italia cu Costa Rica ? :)) 2-0 ii bate scurt , nici nu marcheaza aia

esti roman adevarat, te pricepi la fotbal si la politica, dar esti la stadiul de papagal doar.... :))

un.baiat
un.baiat  •  20 Iunie 2014, 21:01
Postat de botizann pe 20 Iunie 2014, 09:43

Ba voi sunteti normali ? Cum sa piarda Italia cu Costa Rica ? :)) 2-0 ii bate scurt , nici nu marcheaza aia

ce zici spargatorule de seminte? ::))))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 Iunie 2014, 16:35
Postat de unico_biancorossi pe 20 Iunie 2014, 16:28

dap. una e sa plangi la un deces, si nici acolo daca esti barbat, alta e sa jubilezi la un succes, dar nu la un Imn, acolo e mandrie nu bazaiala ieftina. e deja fariseism, prefacatorie, artizanate artistice de prost gust. acesti fotbalisti milionari, platiti enorm pentru ce fac ei de fapt, cu zeci si sute de milioane de dolari, ar trebui sa lase circoteca asta de budoar de o parte si sa dovedeasca ce fotbal stiu. ar trebui sa ia exemplu de la 2 mari corifei, poate ultimii pe teren la acest CM : Andrea Pirlo si Arjen Robben. Seriosi, maturi, echilibrati, modesti si.. geniali. Aia n-au timp si chef de lacrimi, isi vad de meserie si o fac perfect. aviz amatorilor.

dedic acest com excelent si llabaggiului performant adi de vito, tot e invidios pe genialitatea si popularitatea de netagaduit a anumitor useri. dedicatia are o singura fraza: "invata sa accepti ca altii sunt mai buni ca tine, chiar daca asta nu conteaza." dedicatia este cu titlu gratuit, nu pretind nici macar respect. oricum, neamprostia nu permite recunostinta. o exclude..)

Vezi toate comentariile (38)
Comentează