INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  BRAZILIA - GERMANIA 1-7

VIDEO Infernul lui Dante » Germania, mai bună ca niciodată. Brazilia, la pămînt! Nemţii au făcut show în prima semifinală: 7-1

Articol de - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 02:13

39 de ani au trecut de la ultima înfrîngere suferită de brazilieni acasă într-un meci oficial, 1-3 cu Peru în acelaşi oraş blestemat. I-a prins Mannschaftul şi i-a executat. Le-a dat 4 goluri în 400 de secunde în prima repriză!

Cum mai cîntau brazilienii imnul! Cu pasiune, cu patimă. Urlau fiecare cuvînt. Voiau să-i sperie pe nemţi, să-i facă să tremure. Însă nu era decît teamă în acest entuziasm, o frică imensă de înfrîngere. Acasă, la propriul Mondial.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Fără Neymar, fractură la a treia vertebră lombară, şi fără Thiago Silva, suspendat, cu Dante debutant la CM şi cu "piticul" Bernard în locul lor, Brazilia spera într-un miracol. Dar nu cu nemţii. Nemţii nu te lasă niciodată în asemenea momente. Cînd te prind, te pun în genunchi. Pot să dea cinci într-o repriză? Îţi dau!

Cea mai mare eroare
Şi ce gafă au făcut galbenii în minutul 11. La corner, s-au repezit toţi la colţul scurt, atraşi în capcana întinsă de Joachim Low. Cînd a realizat David Luiz că nimeni nu-l marchează pe Thomas Muller, uitat în spatele lor, noul căpitan s-a întors spre golgeterul german. Era prea departe, la doi metri de Muller, al cărui voleu l-a crucificat pe Julio Cesar. 0-1. Aceasta a fost clipa decisivă. Europenii şi-au luat zborul. Sud-americanii s-au prăbuşit.

Prăpastia durerii
Dintr-o dată, terenul gazdelor s-a surpat. A devenit o prăpastie, în care au căzut toţi brazilienii, unul peste altul, într-un haos total. Iar nemţii stăteau sus, pe buza hăului. Trăgeau, rîzînd, săgeată după săgeată. Se amuzau chinuindu-şi adversarii.

Fazele ultrarapide, combinaţiile dintr-o singură atingere ale germanilor i-au ameţit pe cariocas. Şi golurile s-au succedat incredibil. În doar şase minute (23-29), 400 de secunde, scorul era 0-5!

Klose, numărul 16, istorie la Mondial, Kroos două în nici două minute, apoi Khedira i-a strecurat mingea printre picioarele lui Fernandinho. Cavalcadă a Mannschaftului. Dezastru pentru Brasil.

Era sfîrşit de meci, sfîrşit de semifinală. Şi a mai fost golul lui Schurrle, tot din careu. 0-6. Cel mai dureros eşec din istoria Braziliei, 0-6 cu Uruguay în 1920, era egalat. Dar Schurrle a mai înscris. A fost 0-7. Ca niciodată! Un 0-7 salutat de fanii brazilieni cu Ole-uri! Golul lui Oscar n-a mai evitat ruşinea.

Klose în istorie
Al doilea gol al Germaniei l-a propulsat pe Klose pe primul loc în topul all-time al marcatorilor CM. Miro l-a depăşit astfel pe Ronaldo, tocmai în Brazilia şi împotriva cvintuplei campioanei mondiale.

A ajuns la 16 reuşite la 4 turnee finale. La 36 de ani, împliniţi acum o lună, atacantul panzerelor a învins şi magia neagră invocată de Ronaldo, cu care împărţea vechiul record, reuşind al doilea gol la actualul Mondial.

Kroos, omul meciului
FIFA n-a avut nici o ezitare în a-l desemna pe Toni Kroos "omul meciului". Iar cifrele mijlocaşului german susţin alegerea făcută: 3 şuturi, două goluri, 93 la sută acurateţea paselor, un assist şi două ocazii create.

A ratat naşterea fiului său!
Un fan brazilian şi-a lăsat baltă nevasta, care stătea să nască, pentru a fi aseară în tribună la meci. A şi afişat un banner pe care scria: "Soţia tocmai dă naştere copilului meu. I-am spus: sînt pe drumul meu....«Priorităţi»".

11 goluri a primit Brazilia la acest Mondial, egalîndu-şi recordul negativ stabilit la ediţia din 1938

10 goluri şi 5 pase decisive în 12 meciuri la Mondiale are Thomas Muller, care a reuşit golul 2.000 din istoria "naţionalei" Germaniei

"În prima repriză, am fost extraordinari. Am spart toate ghinioanele. Mai avem un singur meci, trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte. Să cîştigăm titlul!" (Thomas Muller, mijlocaş Germania)

"Am simţit din primul minut mirosul sîngelui. I-am luat totul Braziliei. Dar, atenţie, un Mondial nu se cîştigă în semifinale" (Toni Kroos, mijlocaş Germania)

"Fotbalul este un joc practicat de 22 de bărbaţi timp de 90 de minute la finalul căruia Germania face pe tine" (Gary Lineker, fost internaţional englez)

"S-a jucat degeaba! Mititelu deţine acte că Germania nu e afiliată la FIFA" (Comentariul unui internaut pe site-ul Gazetei)

625410-brazilia-germania-1-7.jpg

Nu rata secţiunea specială a Mondialului: rezultate, infografii, statistici, comentarii live!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  10 Iulie 2014, 02:37

felicitari germania. succes in finala cu argentina.

craioveanu91
craioveanu91  •  09 Iulie 2014, 14:49

tare asta cu mititelu:))

madskills
madskills  •  09 Iulie 2014, 13:19

6 minute, 360 de secunde. Perversa de pe Rin le-au dat nemtii :))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează