INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  UCRAINA - FRANŢA 2-0

VIDEO La Paris aproape nimeni nu mai crede în prezenţa ”cocoşilor” la Rio: ”Alarmă roşie!”

Articol de - Publicat duminica, 17 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 noiembrie 2013 22:15

Cotidianul L'Equipe, şi nu numai, se întreabă dacă ”eşecul de la Kiev nu e cumva cel mai rău din istorie”. Franţa riscă să rateze primul turneu final de CM după 20 de ani


Mai sînt 90 de minute din barajul Franţa - Ucraina. Cel puţin. Dar în Hexagon, fanii şi presa s-au resemnat după eşecul de la Kiev (0-2). "Les Bleus au greşit tot ce se putea greşi. Inofensivi în faţă, fragili în apărare, incapabili de a se ridica la înălţimea momentului. Ar trebui să crească enorm în returul de marţi. Dar mai putem crede aşa ceva?", se întreabă cotidianul L'Equipe, care titrează "Alarmă roşie!".

Click aici pentru VIDEO!

"N-au clasă!"
Şi pe bună dreptate. "Jocul a demonstrat că, în afara lui Ribery, selecţionerul Didier Deschamps nu mai are nici un fotbalist de clasă internaţională. Şi mai jenant a fost că nici unul dintre coechipieri n-a fost în stare să profite de atenţia exclusivă pe care ucrainenii i-au arătat-o mijlocaşului lui Bayern", a analizat acelaşi L'Equipe.

"Nasri regizor, un fiasco"
Le Monde, la rîndu-i, dă vină pe selecţie: "Deschamps a folosit 7 jucători care evoluează în Premier League. Un eşec total. Iar Nasri în rolul conducătorului de joc a fost un fiasco". Respectivul cotidian vede returul de pe Stade de France "extrem de complicat. Ucraina joacă bine în deplasare, iar Franţa va trebui să străpungă o apărare foarte ermetică. Altfel, pînă-n 2016, cînd vom găzdui Euro, ne aşteaptă numai amicale".


89,7 dintre participanţii la un sondaj efectuat de cotidianul Le Parisien (15.810 persoane) nu mai cred într-o calificare a Franţei la CM 2014

0 goluri au luat ucrainenii în ultimele 8 meciuri disputate. Ultimul încasat datează de acum 8 luni, la 2-1 cu Moldova


"E un adevărat coşmar. Întotdeauna există speranţă, dar după ce-am văzut vineri, o răsturnare a situaţiei ar fi un miracol"
L'Equipe, cotidian francez

"Asupra Franţei planează spectrul eliminării din 1993, în faţa Bulgariei. Atunci a demarat reinventarea unei echipe care a cucerit apoi titlul mondial şi european"
Le Monde, cotidian francez

"Sîntem cu spatele la zid, dar mai e speranţă. În fond, Ucraina nu poate juca mai bine decît la Kiev şi noi încă n-am capitulat"
Hugo Lloris, portar Franţa

"Doar talentul nu ajunge, trebuie să fim mai agresivi, să-i impunem adversarului şi printr-o prezenţă fizică pe măsură"
Karim Benzema, atacant Franţa

"Ribery să-şi facă rezervare!"
L'Equipe a dat de pămînt cu Ribery: "La 4 zile după ce s-a lăudat cît de puternic se simte, l-am văzut mai slab ca niciodată". Iar cotidianul spaniol Marca l-a ironizat: "Dacă situaţia nu se schimbă radical, Franck va trebui ca pe lîngă locul pe care l-a pregătit pentru Balonul de Aur să-şi rezerve şi unul într-o staţiune turistică pe perioada Mondialului".

Koscielny şi Kucer, spectatori
În duelul de la Kiev, ambele reprezentative au pierdut cîte-un titular pentru returul de la Paris. Koscielny, care le făcuse cadou gazdelor şi un penalty, l-a faultat urît pe Kucer şi a văzut "roşu" direct (90+1). Iar ucraineanul l-a urmat 4 minute mai tîrziu la cabine, după ce a încasat al doilea "galben".


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
drimmero
drimmero  •  17 Noiembrie 2013, 21:02

cum juca Nasri odata si ce-a ajuns acum. a primit ceea ce a meritat!

plischi
plischi  •  17 Noiembrie 2013, 17:52

ei oricum n-au probleme. in 2016 vor fi in mod cert prezenti... ca gazde. iar eu, fazan batran, am pariat ca se califica, iar aum depind de un miracol, celelalte partide fiind "rezolvate" deja, mai am doar franta si croatia la calificare. pierd un castig urias... vreo 23 de lei!

mikadoo73
mikadoo73  •  17 Noiembrie 2013, 11:07

Ce s spun,mare paguba ca nu merge Franta la Rio!Nu-i mai umflati atata pe cocosii astia ,,rebegiti''!Cu jucatori mediocri gen Giroud sau Koscielny,pe care numai presa romana ii poate vedea mari valori,un Ribery si Benzema mult sub randamentul de la club,cu un Nasry mult umflat'' de presa si marketing,nici nu ma mia ca vor fi eliminati de o nationala medicora ca valoare dar extraordinara ca daruire si putere de lupta!hai Ucraina!P.S.Doar la fotbal.altfel imi sunt profund antipatici ucrainenii.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează