INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - GHANA 2-2

VIDEO Miroxidabil! » Letal şi la 36 de ani! Secretul eternului Miroslav Klose, golgeterul Mondialelor

Articol de - Publicat luni, 23 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 22 iunie 2014 19:21

Cu golul marcat africanilor, ”Miro” a salvat Mannschaftul de la un eşec umilitor şi l-a egalat pe brazilianul Ronaldo în clasamentul golgeterilor all-time ai Mondialelor


La 36 de ani, mulţi atacanţi sînt deja la pensie. Nu şi Miroslav Klose. Neamţul cu rădăcini poloneze continuă să facă ravagii prin apărările adverse.

Contra Ghanei, sîmbătă seară, a venit de pe bancă, la scorul de 1-2. Dar să nu vă închipuiţi că selecţionerul Joachim Low îl ţinuse rezervă 69 de minute din cauza vîrstei. Lipsa meciurilor în picioare, urmare a unei accidentări, a fost cauza.

Click aici pentru VIDEO!

Iar lui "Miro", cum îi spun fanii, nu i-au trebuit nici două minute pentru a schimba cursul unui meci ce se îndrepta spre o victorie ghaneză. E singurul "vîrf" de meserie din lotul nemţilor,dar de aur! Secretul tinereţii fără bătrîneţe: "Nu fac nimic neobişnuit. Dorm cît pot de mult".

Cu golul din minutul 71 l-a egalat pe Ronaldo în ierarhia all-time a marcatorilor Mondialelor: 15 reuşite. Avantajul său? În timp ce brazilianul e la "pensie", el mai are cel puţin 90 de minute la dispoziţie, cu SUA, ca să-l şi depăşească.


36 de ani şi 12 zile. Klose e cel mai bătrîn marcator german din istoria Mondialelor

112 secunde trecuseră de la intrarea pe teren cînd "Miro" a egalat la doi


"Bun venit în club, Klose! Îmi imaginez bucuria ta. Cupa Mondială e frumoasă"
Ronaldo, într-un mesaj adresat rivalului său

"Îmi doresc ca Miro Klose să-şi încheie cariera la noi. E inoxidabil!"
Claudio Lotito, preşedinte Lazio

TOP 5 GOLGETERI ALL-TIME
Doi nemţi pe podium
Nume Ţara Goluri
1. Klose Germania 15
2. Ronaldo Brazilia 15
3. G. Muller Germania 14
4. Fontaine Franţa 13
5. Pele Brazilia 12

Click aici pentru o secţiune specială dedicată Cupei Mondiale! Află cele mai interesante statistici, infografii şi urmăreşte meciurile liveTEXT cu o grafică de excepţie!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dynamovist
dynamovist  •  24 Iunie 2014, 06:27
Postat de bertino pe 23 Iunie 2014, 10:05

Cu mentiunea ca Just Fontaine a inscris 13 goluri la un singur mondial, fata de Klose, caruia i-au trebuit 4 mondiale sa ajunga la 15 goluri. E genul de atacant oportunist, marcator fara sare si piper - peste 20 ani nu o sa isi mai aduca aminte de el decat statisticienii

Asa fara sare si piper, a ajutat echipa Germaniei cu golurile lui naspa, sa joace 3 semifinale si sa termine pe locul 3 la ultimile 3 turnee finale. Nu isi da cu gel in freza, nu isi etaleaza abdomenul, nici nevasta nici masinile.Face ceea ce trebuie, inscrie goluri. Comentariul tau arata ca tu nu ai inscris 15 goluri nici atunci cand te jucai singur cu mingea in curtea scolii. Tipic romanesc! Am avut si noi unul ca asta fara sare si piper. Il cheama Danciulescu si nu a avut loc la Nationala pentru ca nu prea aparea prin Can-Can si era anti-vedeta. Noroc ca in Germania oamenii valorosi se ridica la suprafata. Din pacate daca se bazeaza pe Goetze, nu ii vad bine.

blatula
blatula  •  23 Iunie 2014, 12:23

Fontaine a fost tare, 165 goluri in 200 de meciuri in Ligue 1, golgeter al CCE in sezonul 58-59 cu 10 reusite, 30 goluri in 21 meciuri pt nationala. Din pacate s-a accidentat la 28 de ani.

zincat
zincat  •  23 Iunie 2014, 11:24

Iar cel mai batrin marcator din istoria mondialelor este Roger Milla(Camerun)...avea 42 ani si 39 zile.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează