INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  SURPRIZA

VIDEO Mondialul portarilor » Gianluigi Buffon şi Iker Casillas eclipsaţi de goalkeeperii echipelor outsiderilor » Care ţi s-a părut cel mai bun?

Articol de - Publicat miercuri, 02 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 iulie 2014 15:47

Campionatul Mondial din Brazilia a ajuns în faza sferturilor de finală, unde singura echipă surpriză este Costa Rica. Acest turneu final este unul al surprizelor. Totul a început încă din grupe cînd Spania a pornit cu două înfrîngeri consecutive şi a fost eliminată. Italia şi Anglia au terminat pe locul 3, respectiv 4, într-o grupă în care Costa Rica a încheiat pe prima poziţie, urmată de Uruguay.

Portugalia Balonului de Aur din 2013, Cristiano Ronaldo, a fost eliminată, fiind la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, SUA, care a stat mai bine din punct de vedere al golaverajului.

Iar ultima formaţie care nu a trecut de grupe într-un mod neaşteptat este Rusia, echipă care nu a obţinut decît două puncte.

Ochoa, Enyeama, Navas, Bravo şi Howard, eroii Mondialului
Surprizele s-au ţinut lanţ la acest Mondial, iar portari precum Guillermo Ochoa (Mexic), Vincent Enyeama ( Nigeria), Keylor Navas ( Costa Rica), Claudio Bravo (Chile), Tim Howard (SUA) au ieşit în evidenţă. Deşi toată lumea se aştepta ca Buffon, Casillas sau Hart să fie vedetele din poartă, în puţinul timp petrecut la Mondial ei nu au impresionat deloc.

Gillermo Ochoa (28 de ani) a închis poarta în partida cu Brazilia din Grupa A, fiind de departe omul meciului. Una dintre multele parade uluitoare a fost la lovitura de cap a lui Neymar.

Portarul Nigeriei şi al lui Lille, Vincent Enyeama (31 de ani), a avut cele mai multe intervenţii salvatoare în grupe, 17. Şi în meciul cu Franţa din "optimi" a avut o paradă spectaculoasă.

Costa Rica îl are şi ea pe Keylor Navas (27 de ani), care, prin respingerea penalty-ului lui Gekas din "optimi", a calificat "Los Ticos" în sferturile de finală, unde va juca cu Olanda. "Îngerul" costaricanilor este dorit de Real Madrid în locul lui Iker Casillas.

Noua achiziţie pentru poarta Barcelonei şi goalkeeper-ul naţionalei din Chile, Claudio Bravo (31 de ani), a făcut zid în faţa Spaniei, meci pe care formaţia sa l-a cîştigat cu 2-0. În partidele din grupe a avut nu mai puţin de 11 parade.

Ultimul pe această listă este portarul SUA, Tim Howard (35 de ani), care a avut o prestaţie de excepţie în jocul din grupe cu Portugalia, 2-2. Şi în meciul cu Belgia din "optimi" a făcut o partidă impecabilă.

Mondial special pe GSP.ro » Intră ACUM în cea mai spectaculoasă secţiune de pe site: meciuri live, statistici, infografii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
anthony.p
anthony.p  •  02 Iulie 2014, 17:38

cum de lipseste Jùlio Cèsar, portarul brazilienilor?

cipamara
cipamara  •  02 Iulie 2014, 16:43
Postat de ex_pitesteanul pe 02 Iulie 2014, 16:15

enyeama si tim howar mi-au placut cel mai mult. de la casillas si buffon nu ma asteptam la prea mult. pe thibaut curtois mizasem ca va fi portarul turneului, dar pana acum nu prea a avut ce sa apere

buffon a fost cel mai bun om al italienilor, iker cel mai slab de la spanioli

ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  02 Iulie 2014, 16:15

enyeama si tim howar mi-au placut cel mai mult. de la casillas si buffon nu ma asteptam la prea mult. pe thibaut curtois mizasem ca va fi portarul turneului, dar pana acum nu prea a avut ce sa apere

Vezi toate comentariile (8)
Comentează