INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, AZI, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Balint dezvăluie cum putem bate iar Danemarca, ca-n '89: "Tot pe contraatac învingem"

Balint era omul potrivit la locul potrivit atât în atacul Stelei din anii '80, cât şi la prima reprezentativă
Balint era omul potrivit la locul potrivit atât în atacul Stelei din anii '80, cât şi la prima reprezentativă

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2017 00:00

Gabi Balint ne-a adus Revoluţia mai devreme. Atacantul de atunci al Stelei a marcat o "dublă" în meciul cu Danemarca (3-1) din 15 noiembrie 1989, deschizând drumul către Coppa del Mondo şi contribuind la înregistrarea certificatului de naştere al "tricolorilor" ce aveau să formeze Generaţia de Aur.

Actualul analist de la DigiSport a dezvăluit pentru GSP ce trebuie să facă românii pentru a repeta isprava de acum aproape 28 de ani.

  • "Chiar am încredere că putem câştiga, nu e vorba doar de un patriotism de weekend. Jucătorii noştri sunt în formă, trebuie doar să marcheze. Deşi «doar» e o noţiune nu uşor de realizat"
  • " Danemarca nu e mai puternică decât noi, are probleme de efectiv, este un adversar mai accesibil decât Polonia. Trupa lui Lewandowski e cea mai bună din grupă"
  • "Mi-ar fi greu să fiu în locul lui Daum ca să aleg între Keşeru şi Alibec. Şi cel ce va veni de pe bancă poate fi decisiv. Bine că neamţul are de unde alege"
  • "Nu ştiu ce să zic în privinţa scorului, însă putem bate, e clar. Nu contează atât de mult sistemul, 3-4-3, o să vorbim după partidă şi-l vom lăuda sau combate, că aşa-i în fotbal. Selecționerul încearcă să-şi asigure forţă în zona centrală a apărării, unde au mai fost probleme. Oricum, tot pe contraatac, cel mai probabil, vom căuta victoria"
  • "Publicul cred că va împinge echipa de la spate, aşa cum s-a întâmplat şi în 1989, numai că trebuie să-i oferi ceva şi pe teren ca să fie al 12-lea jucător".

"Meciul cu danezii din '89 e cel mai important din cariera mea, peste cel cu Argentina din Italia '90. «Dubla» din acea partidă e comparabilă ca însemnătate cu golul din penalty de la Sevilla '86"
Gabi Balint

"Mi se reproșa că stau la pomană în atac, dar aşa am înscris de două ori cu danezii! Uneori, e bine să fii acolo unde te aşteaptă mingea, astfel se face diferenţa"
Gabi Balint

14goluri a marcat Balint pentru naţională în 34 de meciuri, în perioada 1982-1992

România - Danemarca 3-1 (2-1)

  • 15 noiembrie 1989
  • Au marcat: Balint (25, 60), Sabău (37) / Povlsen (6)
  • Stadion: Steaua
  • Spectatori: 30.000

România: S. Lung - D. Petrescu, Andone, Iovan, I. Rotariu - Sabău, Gh. Popescu, Hagi, Lupu - Lăcătuş (76 Mateuţ), Balint (86 Ungureanu). Antrenor Emeric Ienei

Danemarca: Schmeichel - Sivaeback (73 Elstrup), L. Olsen, I. Nielsen, K. Nielsen - J. Jensen, Lerby, M. Laudrup - Bartram, Povlsen, B. Laudrup. Antrenor Sepp Piontek

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
creve
creve  •  26 Martie 2017, 16:16

Eu sunt de părere că pentru a bate, ne trebuie o altă echipă :)) Acum na, poate mai avem și noi noroc totuși.

robert1205
robert1205  •  26 Martie 2017, 15:25

Ce vremuri !!?!? HAGI, SABAU , Gh. Popescu (fotbalisti adevarati). Si Danemarca: Schmeichel - L. Olsen, M. Laudrup - Povlsen, B. Laudrup. Acum se joaca la nivel de lumea 3 a (mortii cu ranitii).

1025138504184136
Constantin Valentin  •  26 Martie 2017, 15:05

Gabita felicitari pt. cele 2 goluri inscrise in poarta Danemarcei, dar nu pot egala niciodata golul de 2-0 pt. Steaua in marea finala a Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, in fata Barcelonei, pe pamant spaniol. Atunci STEAUA devenea REGINA EUROPEI LA FOTBAL....CE VREMURI, CE ECHIPA AVEAM NOI ROMANII !!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează