INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, AZI, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Dracula pentru danezi » Un atacant tricolor e călăul nordicilor: "a mușcat" mereu din ei! Echipele probabile

FOTO Raed Krishan
FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2017 00:00

Claudiu e ultimul călău al nordicilor. România - Danemarca e duelul tusei cu junghiul: noi nu câştigăm acasă de 2 ani, ei afară din noiembrie 2014 încoace.

E meci de care pe care între noi şi danezi. Istoricul recent al ambelor formaţii nu e însă pozitiv. România nu mai ştie să câştige pe propriul teren, Danemarca e lată în deplasare!

Într-o partidă oficială, "tricolorii" n-au mai învins acasă de exact doi ani, de pe 29 martie 2015, 1-0 cu Feroe, după 90 de minute cu mari emoţii. În rest, au fost 4 oficiale fără victorie: cu Grecia (0-0), cu Finlanda (1-1), cu Muntenegru (1-1) şi cu Polonia (0-3). Am fost viteji doar în amicale: 5-1 cu Georgia, 1-0 cu Lituania şi 0-0 cu Spania.

Danezii n-au cu ce se lăuda în deplasări. Ultima lor victorie departe de casă datează din 2014! De pe 14 noiembrie, când au învins Serbia la Belgrad cu 3-1, în preliminariile Euro 2016, nordicii văzând turneul final la televizor.

Primul meci în care au pierdut după acel succes a fost tocmai cu România la Bucureşti, 0-2. Şi aici intervine în ecuaţie Claudiu Keşeru, pe 18 noiembrie 2014!

Semne prevestitoare

Orădeanul a marcat atunci de două ori, o dată din pasă lui Chipciu, cu care ar trebui să colaboreze diseară. Keşeru a muşcat din danezi de 5 ori în acel an, completându-şi dopietta de la naţională cu un hattrick cu Aalborg în Europa League, pe atunci îmbrăcând tricoul Stelei.

În urmă cu o lună, ca jucător al lui Ludogoreţ, Claudiu a marcat un gol celor de la FC Copenhaga (1-2) la Razgrad în "16-imile" Europa League!

Keşeru a fost omul providenţial şi cu Feroe (1-0), la ultima victorie acasă, în 2015, marcând oportunist din doi metri. Ca fapt divers, Insulele Feroe sunt din 1948 regiune autonomă a Regatului Danemarcei.

"M-am gândit în fiecare zi cu cine să încep titular în atac. M-am gândit şi la Alibec, şi la Keşeru. Oricine poate fi titular, chiar şi Ivan. Fiecare e motivat. Vă ofer garanţii că toţi sunt foarte focusaţi"
Christoph Daum, selecţioner România

romania danemarca caseta2

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează