INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ATAC DUR

EXCLUSIV Derapaj » Porumboiu s-a dezlănțuit și îl jignește pe Hațegan: "A fost folosit pe post de prezervativ și aruncat! CFR și Dinamo i-au modificat ADN-ul"

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2017 12:53

Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru internațional, a ținut să reacționeze în cazul Ovidiu Hațegan. 

Promboiu l-a criticat dur pe "centralul" român, care a greșit flagrant la meciul tur din barajul pentru CM 2018, Irlanda de Nord - Elveția, 0-1, când a dictat un penalty în mod eronat, decisiv până la urmă în calificarea elvețienilor. (Video aici).

Porumboiu a folosit la un moment dat și un limbaj dur, comparându-l pe Hațegan cu un "prezervativ folosit". 

Fostul finanțator al celor de la FC Vaslui îl acuză pe Hațegan de "crimă cu premeditare" și consideră definitiv compromisă cariera arbitrului arădean de 37 de ani. 

"El are modificări în ADN, are porniri de a ajuta anumite echipe. E crescut în laboratorul CFR-ului și cu o contribuție mică a lui Dinamo, când Borcea controla chiar și vântul.

Am simțit și eu pe pielea mea, când a direcționat campionate către CFR.  Modificarea ADN-ului îi asigura un spate și nu-l deranja nimeni. Lucrurile s-au mutat în timp și am ajuns la meciul Irlanda de Nord - Elveția.

Ce a făcut Hațegan nu poate fi calificat ca o eroare umană, ci ca o crimă! Dar chiar și crimele, când sunt făcute, sunt mai elaborate. El a luat satârul și i-a tăiat capul în văzul tuturor. Vorba unui reputat arbitru: «Dacă poți să dai, dă, că nu știi când mai ai ocazia». Așa a acționat și Hațegan.

ADN-ul lui e modificat spre a greși cu intenție. Miza unei prezențe la Campionatul Mondial e imensă. E de urmărit dacă a intrat și el în această miză. Acest penalty nu e discutabil, e o lovitură dată fotbalului. Este scandalos chiar și pentru un arbitru din Liga a 4-a. Nu am văzut asemenea penalty la acest nivel. Dar pentru mine nu e niciun fel de surpriză.

861520 2017 11 09t210418z 234325948 rc121e9b2300 rtrmadp 3 soccer worldcup nir swi

E și vina asistentului, că trebuia să-l cheme și să-i dea cu steagul în cap și să-i zică «Trezește-te, băi! Nu poți da penalty». E înfiorător să vezi așa ceva. Ar trebui să ia un psiholog și să vadă ce e cu el. Nu-l cauționez. Eu am fost primul care am zis că va ajunge un arbitru mare și i-am și zis «Vezi să nu te ia cineva...».  Nu credeam că pot vedea așa ceva la un asemenea nivel. Hațegan s-a compromis ca arbitru. Cred că va primi o pauză de la delegări. Nu cred că nu vor lua măsuri, dar nu m-ar surprinde dacă-l vedem la Mondial.

Cariera lui e compromisă. Orice eroare va fi amplificată după crima pe care a făcut-o. Și dacă era în avion tot vedea că nu e penalty. Irlandezul nu a ridicat mâna. Îmi amintesc niște meciuri cu el în care a fost penibil. 

A fost folosit. A fost un obiect de unică folosință și va fi aruncat. Pentru elvețieni nu mai există Hațegan. A fost pe post de prezervativ.  Sunt unii care folosesc arbitrul pe post de prezervativ, își fac treaba cu el și îl aruncă", a spus Adrian Porumboiu pentru GSP.RO.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
ray51
ray51  •  16 Noiembrie 2017, 09:38

Putea sa-l scoata arbitrul de margine. Ori au baut fineturi irlandeze inainte de meci, ori unul l-a 'trantit' pe celalalt. Cert este ca vor fi anchete: inregistrari, vizite, imagini mai vechi, coloane sonore... Daca a fost o 'sarcina', il vedem la Mondial.

147259629210475
Valentin Onea  •  16 Noiembrie 2017, 07:22

Pai el vorbeste ? Pe vremea cind arbitra, el si cu tovarasu ( acum , d-ul ) Craciunescu, *** ai regimului, iar regimul avea o singura echipa..........................FCSB-ul de azi !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  15 Noiembrie 2017, 18:40

***. de el s-au folosit sa nu castige Steaua campionatul. dar se va incheia asta iar cei care au lucrat vo fi pedepsiti de lege.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează