INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - POLONIA, VINERI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Lewandowski e sigur că ne bate și știe cum poate câștiga Polonia: ”Îi forțăm pe români să greșească”

Lewandowski se
Lewandowski se "încălzește" pentru România // FOTO Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2016 00:00

Atacantul că știe cum se poate câștiga la București: ”Trebuie să ne mobilizăm, să alergăm și să ne punem adversarul sub presiune”.

Pentru internaționalii polonezi, "naționala" României este o cu totul altă echipă decât cea pe care au văzut-o la Euro 2016. Iar în opinia căpitanului Robert Lewandowski, principalul "vinovat" de schimbare e selecționerul Christoph Daum: "Pune mare accent pe tactică, pe disciplină și asta s-a văzut și în meciurile lor de până acum".

Sută la sută

Atacantul lui Bayern crede însă că alb-roșiii pot câștiga la București. Ieri chiar le-a dezvăluit jurnaliștilor polonezi care ar putea fi rețeta victoriei pe Național Arena: "Trebuie să-i punem pe români sub presiune, să-i constrângem să comită greșeli. Dar asta presupune o mobilizare exemplară și un efort fizic considerabil. Sută la sută, nu 70 sau 80 la sută".

"Atenția va fi asupra mea"

Pe de altă parte, Lewa e convins că "tricolorii" se vor concentra în primul rând asupra lui: "Mi-e clar că mă consideră principala amenințare pentru poarta lor". Tocmai de aceea, susține el, "coechipierii ar putea profita ca să înscrie".

Singur în față?

După accidentarea lui Milik, cu Danemarca (3-2), selecționerul Adam Nawalka l-a titularizat pe Teodorczyk în atac, lângă Lewandowski. La București însă, e posibil ca Lewa să fie singurul vârf al polonezilor.

"Teodorczyk dă goluri multe pentru Anderlecht, dar la «națională» e modest. Contra Armeniei, în mai puțin de 10 minute, cât a jucat, Wilczek a făcut mai mult pentru echipă decât el în 85 de minute", a analizat ieri cotidianul Przweglad Sportowy.

"Gafeurul Chiricheș"

Jurnaliștii polonezi cred că punctul slab al "tricolorilor" e centrul apărării.

"Chiricheș este ezitant și are deja o reputație de gafeur. Și-a revenit întrucâtva în Italia, unde a profitat de accidentările de la Napoli ca să ajungă titular. Presa laudă cuplul pe care-l face cu Koulibaly", notează cotidianul Sport, care nu-l uită nici pe Dragoș Grigore.

"În Qatar n-are adversari de top, precum Lewandowski, ci unii mediocri. Ritmul e lent, iar echipele sunt indisciplinate tactic. Al-Sailiya, unde joacă el, a luat 6 goluri în ultima etapă!".

"Ne așteaptă un meci greu la București. Dar îl vom câștiga dacă jucăm inteligent"
Robert Lewandowski, atacant Polonia

5goluri a marcat Lewandowski în cele 3 meciuri disputate în preliminariile CM 2018

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează