INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ”OPTIMI” / FRANȚA - ARGENTINA (SÂMBĂTĂ, 17:00, TVR 1)

Premieră pentru un superstar argentinian » Joacă împotriva țării care a vrut să-l înregimenteze în 2006

Argentina
(foto: Guliver/Getty Images)
Argentina (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 10:31

Atacantul albiceleste Gonzalo Higuain va juca întâia oară împotriva țării în care s-a născut. În 2006, selecționerul de atunci al francezilor, Domenech, a vrut să-l recruteze.

75 de selecțiiși 31 de goluri are Gonzalo Higuain în tricoul naționalei Argentinei

Inima lui Gonzalo Higuain a bătut mereu pentru Argentina. Dar pe buletinul său scrie Gouesnou la "locul nașterii". O micuță localitatate de lângă Brest, acolo unde tatăl său, Jorge, a locuit un an, în 1987-1988, pe când evolua la Brest Armorique.

"Franța?Va fi un adversar dificil, într-un context un pic mai special pentru mine"
Gonzalo Higuain, atacant Argentina

Aflând acest amănunt, în 2006, selecționerul de atunci al Franței, Raymond Domenech, i-a trimis mesaj lui Gonzalo că l-a vrea în rândurile "Les Bleus". Familia jucătorului a menținut suspansul, dar numai pentru a atrage atenția Federației argentiniene că "băiatul are și alte oferte". Altfel, Pipita, 18 ani la vremea respectivă, nu s-a gândit nicio clipă să joace pentru reprezentativa țării sale natale, pe care o va întâlni mâine, în "optimi", pentru prima oară în carieră!

S-a întors la un moment dat la Brest, cu toată familia, ca să-și descopere rădăcinile. Dar cam atât. "Mai ținem legătura doar cu profesoara care ne preda franceza", a povestit fratele mai mare, Nicolas, insistând că "inima și sufletul lui Gonzalo sunt în Argentina. Avea zece luni când noi am revenit acasă, din Franța. A crescut și s-a format aici". 

"Nu poți convinge printr-un e-mail un copil care nu vorbește franceza, care a trăit 18 ani în altă țară, să ia avionul și să meargă undeva unde nu cunoaște pe nimeni"
Jorge, tatăl lui Higuain, despre tentativa lui Domenech din 2006

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează