INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  POLONIA

S-a aflat secretul polonezilor! Iată cum pot fi anihilați

Danezul Viktor Fischer (nr.11) scapă de Blaszczykowski și amenință poarta poloneză // Foto: AFP
Danezul Viktor Fischer (nr.11) scapă de Blaszczykowski și amenință poarta poloneză // Foto: AFP

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2016 00:00

În toate meciurile din preliminarii, jucătorii lui Adam Nawalka au picat mereu în repriza secundă.

E de ajuns un nume, Robert Lewandowski, și o cifră, 5 goluri în 3 meciuri, și am spus deja foarte mult despre forța ofensivă a echipei lui Adam Nawalka.

Polonia este totuși departe de a fi o sperietoare în aceste preliminarii. Chiar dacă nu i-au luat decât un punct, Kazahstan (2-2), Danemarca (2-3) și Armenia (1-2), ultimele două chiar la Varșovia, le-au devoalat alb-roșilor destule slăbiciuni.

3-0 la pauză, 3-2 la final  

În Kazahstan au tremurat pentru remiză deși au condus cu 2-0 la pauză. Cu Danemarca au intrat la cabine cu 3-0 pe tabelă, pentru a primi apoi două goluri, terminând cu sufletul la gură. Iar în fața armenilor au avut superioritate numerică din minutul 30, 1-0 în '48  și imediat 1-1, pentru a înscrie golul victoriei abia în prelungiri (90+5)!

Superficiali

Este evident că jucătorii lui Nawalka nu pot menține un tempo ridicat vreme de 90 de minute. Iar o altă problemă a acuzat-o chiar căpitanul Lewandowski: "Ne creăm un avantaj confortabil pe tabelă, însă nu reușim să ținem de el până la final. E o chestiune de concentrare". Mai ales pe faza defensivă, moment al jocului pe care polonezii îl tratează destul de superficial.

Șansa "tricolorilor"

Și încă ceva. Marți, Lewandowski le-a expus jurnaliștilor planul pentru București: "Trebuie să-i punem pe români sub presiune, să-i constrângem să comită greșeli". Ceea ce presupune o mobilizare și un efort colectiv exemplare. Dacă nu e o diversiune și Lewa chiar a dat "din casă", poate fi o șansă imensă pentru "tricolori" dacă alb-roșiii termină repede benzina. Din nou.

În față doar cu Lewa

Absența lui Milik, partenerul lui Lewandowski în atac, l-a pus pe Nawalka într-o situație delicată, dar nu fără ieșire. O soluție ar putea fi un 4-4-2, cu Teodorczyk lângă Lewa. Sau 4-3-3, cu cei doi mijlocași ofensivi de pe flancuri, Blaszczykowski și Grosicki, în linie cu atacantul lui Bayern.

Dar cea mai probabilă formulă, vehiculată ieri și de cotidianul Przeglad Sportowy, e cu Lewandowski singur în față: "Deși înscrie pe bandă rulantă la Anderlecht, Teodorczyk n-a convins la națională. Iar un 4-3-3 pare riscant la București".

Formula probabilă: 4-2-3-1
Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrejczyk - Krychowiak, Linetty - Blaszczykowski, Zielinski, Grosicki - Lewandowski

Varianta ofensivă: 4-3-3
Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrejczyk - Krychowiak, Linetty, Zielinski - Blaszczykowski, Lewandowski, Grosicki

Varianta surpriză: 4-4-2
Fabianski - Piszczek, Pazdan, Glik, Jedrejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Grosicki - Lewandowski, Teodorczyk

5goluri au încasat polonezii în aceste preliminarii, toate după pauză. A 3-a cea mai slabă apărare din grupă

7goluri a marcat echipa lui Nawalka, dintre care 6 pînă la pauză. Cel mai bun atac, alături de Muntenegru (7)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1055091817838573
Marius Mario  •  11 Noiembrie 2016, 13:00

Sa nu afle ei secretul nostru, ca noi cădem deja după o juma' de ora de joc....

sakamoto
sakamoto  •  11 Noiembrie 2016, 10:12

Daca tot am aflat marele secret, cum sa-i anihilam pe amaritii de polonezi, totul este OK. Romania- Polonia 5-0! Sa nu cumva sa ne fi aflat dinsii secretul si sa fie invers! Nici varianta aceasta n-ar trebui exclusa. Nu de alta, dar se zice ca mingea-i rotunda...Hai Romania! Hai dinamu! Hai hotzomanu!

nordik
nordik  •  11 Noiembrie 2016, 09:48

atunci e ok :))) ei rezista numai prima repriza sa traga...doar ca nationala romaniei resita numai vreo 20 de min...deci...revenim la zero :))))) iar cine a scris articolul...macar sa dea la cineva articolul sa editeze inainte de postare, e plin de greseli! :) hai romania...mdapp...hai sa nu te faci iarasi prea de chacaao!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează