INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ROMÂNIA - DANEMARCA, DUMINICĂ, 21:45, GSP.RO ȘI TVR 1

Selecționerul danezilor scoate asul din mânecă pentru confruntarea cu tricolorii: "Nebunul de care avem nevoie"

Thomas Delaney, ex-Copenhaga, a fost declarat fotbalistul anului 2016 în campionatul danez // FOTO Guliver/GettyImages
Thomas Delaney, ex-Copenhaga, a fost declarat fotbalistul anului 2016 în campionatul danez // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2017 00:00

Selecționerul Hareide ne amenință cu Delaney, mijlocașul box-to-box care a impresionat în două luni la Bremen. "Am învățat să joc și să trăiesc zi de zi sub presiune", spune scandinavul.

Thomas Delaney, 25 de ani, cel mai valoros stângaci din lotul danez, dă echilibru echipei, o stabilizează. Recuperează, leagă jocul apărare-atac, pasează bine, are șut periculos. Și bate excelent loviturile libere.

Mai are o calitate, scoasă în evidență de selecționerul Hareide pentru a ne amenința înaintea meciului de la Cluj: "Thomas, nebunul de care e nevoie. «Naționala» Danemarcei a avut mereu această nebunie, atât de importantă în orice formație".

"Presiunea m-a făcut un fotbalist mai bun"

Transferat în ianuarie, de la FC Copenhaga la Bremen, Delaney i-a cucerit deja pe nemți, care-l consideră salvatorul lui Werder, cel ce a resuscitat echipa alb-verde cu jocul său.

Pe 18 februarie, la 2-0 cu Mainz, a fost un meci plin de evenimente pentru el: a înscris dintr-o lovitură executată perfect, în vinclu, și s-a ciocnit cap în cap cu Jhon Córdoba. Și-a pierdut cunoștința, trezindu-se pe targă, după clipe de panică. A revenit 20 de zile mai târziu, cu mască pe față. A renunțat la mască, dar și-a păstrat spiritul războinic.

"Germania mi-a adus ceva nou: presiunea. Aici am învățat să joc și să trăiesc zi de zi sub presiune", susține Delaney. "Iar această presiune m-a făcut un fotbalist mai bun".

Au mai dus un atacant

Cum situația lui Jørgensen și Dolberg rămâne incertă, cei mai în formă atacanți danezi acuzând dureri la aductori, roș-albii au mai adus ieri un vârf la lot în cantonamentul de la München.

Marcus Ingvartsen, 21 de ani, FC Nordsjælland, golgeterul "naționalei" U21 scandinave, are 8 reușite în 8 meciuri oficiale la "tineret". Acesta e al doilea în topul celor mai prolifici jucători din campionat în actualul sezon (14 goluri).

4 ani, dar riscă demiterea dacă nu se califică la CM

Când Åge Hareide a semnat, în decembrie 2015 (contractul a intrat în vigoare în martie 2016), federația daneză anunța că noul selecționer are contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire până la Euro 2020.

Tehnicianul norvegian, 63 de ani, i-a dat de gol pe federali chiar înaintea partidei cu "tricolorii": angajamentul este oficial pe 4 ani, având inclusă o clauză de reziliere în 2018.

"Pentru a construi o echipă, îți trebuie patru ani. Doi nu sunt de ajuns", a declarat Hareide. Totuși, forul nordic îl va concedia probabil dacă nu se va califica la Mondial.

"Pentru mine, Thomas nu este doar un mijlocaș defensiv esențial. L-am văzut întotdeauna drept un excelent mijlocaș box-to-box"
Åge Hareide, selecționer Danemarca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează